At have en mening kræver intet intellekt.

Min dejlige søster og en veninde havde fornøjelsen af hinandens selskab i lørdags og hvor de blandt andet kom til at tale om at alle har en mening om Mette, men Mette har ikke en mening om alle.

Ved ikke om det er helt rigtigt for naturligvis udfordres vi alle med tanker om andre, tanker som dukker op, plager en eller som hvis de får frit løb, løber igennem en som gift. En gift vi danner på baggrund af vores historik, mønstre og utilstrækkelighed.

Giften forgifter andre, når man ytrer sig og reagerer med fordømmelse eller vrede. Men aller giftigst er den ifht os selv. For giften æder af glæden, stjæler din frihed og giver en ualmindelig dårlig smag i munden.

For englen i os ved jo egentlig godt det er forkert, men den lader hun djævlen vinde, og pludselig ser du dig selv stå til en fest, og siger “hun kan jo sagtens holde en fest for 100 mennesker, hun har jo ubegrænsede midler og laver jo intet”. Imens løber værtinden rundt og fylder dit glas med champagne.

Hun er træt og har knoklet i døgndrift de sidste 14 dage, men du ser det ikke. Fordi du har alt for travlt med at holde styr på din egne skygger, den giftige misundelse og din egen utilfredshed, der overskygger alt. Det fylder så meget i dig, at det overskygger glæden, de smukke omgivelser som værten har skabt og de smil hun har overskud til at sende dig, imens hun tager imod alle sine andre gæster.

Der er ofte en slange i paradis, et råddent æble i kurven og det var der også til vores fest, hvor jeg efterfølgende har fået at vide at en eller enkelte såkaldte kvindelige bekendte, lod giften udslippe på vores terrasse og med min champagne i hendes hånd. Da jeg fik det at vide, var jeg ikke chokeret, fordi det har altid fulgt mig lidt. Så der var intet nyt under solen på Costa del sol, jeg er nem at elske og hade. Det der er nyt er dog min reaktion på det.

Før blev jeg ked af det, skuffet måske vred, nu tager jeg det ind og fortæller mig selv at det handler jo ikke om mig, men om hende eller dem. Den bedste hævn og modgift er at være ligeglad og vælge venner der vil dig det bedste.

Jeg har også været i hendes sko engang, for det bliver man når man er i underskud og utilfreds, en selvsikker kvinde hader ikke. Jo mere overskud jeg selv er i, des mindre går det mig på. Jo ældre jeg bliver, jo mere fokus har jeg på at være i plus, for så har man et naturligt panser imod gift og ikke overskud til at have en mening om alt og alle.

For det at have en mening om andre er jo det nemmeste og nok også det laveste, da det ikke kræver de store forudsætninger, intellekt eller forståelse, selv verdens absolut dummeste person eller et 4 årigt barn er i stand til at udføre denne handling.

Empati og forståelse kræver noget mere. Mange tror deres lys slukker, hvis de tænder et andet. Som om der ikke er glitter nok i verden til os alle. Men det er der, og du bliver din egen lysende stjerne, hvis du formår at omfavne andre, se dem og anerkende dem.

Vi er jo i bund og grund blot voksne børn der gerne vil elskes og accepteres. Når man kigger et barn i øjnene og siger “jeg så godt hvordan du så fint hjalp Sofia” eller “hvor er jeg glad for du er her” så spirer der noget i dem, øjnene lyser og energien øges.

Det samme sker der hos voksne, hvis man hele tiden fortæller sin mand hvor dorsk og doven han er og at han ikke kan finde ud af at tage det rigtige tøj på børnene eller at lave mad, ja, så er det lige præcis det han bliver… Dorsk og doven. Fordi det er den energi der bliver sendt efter ham og der går ikke langt tid før han selv siger “jeg dur ikke til det med tøj, så det lader jeg min kone om”, det bliver hans sandhed.

Hvis man derimod roser sin mand, i mænds tilfælde må man godt rose og anerkende dem til det når kvalmepunktet (bare man stadig er troværdig), for det elsker de (lige så meget som os). Så får du en betydelig frækkere mand at leve sammen med.

Barn eller voksen, kvinde eller mand – så visner vi lidt af at blive plukket men gror, spirer og blomstere af at blive vandet og have en plads i solen.

K(ærligst)

Metta

42907333_561063701016095_8077621740357812224_n

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s