Fake it till you make it.

 

“Nej, Christopher du må ikke få en is”

Det var det eneste der blev sagt, og så startede der noget der minder om en hellig krig midt i skolegården. Han var ved at eksplodere, forsøgte at dræbe mig med sine øjne, var koks rød i hovedet af raseri og nåede at sige at jeg var skide irriterende.

Havde det været for 7 dage siden, så havde jeg nok gået i en dialog med ham. Var blevet lidt skuffet og vred over at han siger sådan, og havde forsøgt at tale ham til fornuft.

Men ikke denne gang. For Christophers mor har været 5 dage i London på Tony Robbins Seminar, og det kan godt være der skal langt mere end en næsvis og træt 10 årig med lavt blodsukker til at få mig ud af fatning.

Jeg er blevet så tilpas meget hjernevasket i London, at hvis der faldt en bombe så skulle jeg nok desarmere den, istedet for at angribe eller at lade mig påvirke.

For Christophers mor er ellers verdensmester i at blive påvirket af andres energi. Det er lige meget om det gælder naboen, en vred bilist, utilfredse samarbejds partnere eller mine 3 skønlinger, så forsøger harmoni junkien eller pleaseren i mig, at gøre dem glade og ender tilsidst med at være den der sidder med lorten. For hurtigt bliver man den, som man tørre sin vrede, utilfredshed, sult eller vrede af på, og du står så tilbage med tristhed og er total drænet for energi.

Det er den mest utilfredstillende rolle at få. Kort tid forinden gik man måske rundt og fløjtede. Glædede sig til at hente sin dejlige dreng i skolen, og så følte vedkommende lige for, at sabortere dit gode humør.

“Change your state” blev der råbt mindst 80 gange i løbet af Tony Robbins seminariet. Så da jeg gik fra skolen med en klagende dreng i hælende, lod jeg ham være i hans energi og blev i min. Da han ikke fik meget opmærksomhed og siden vreden ikke hjalp, så ændrede han strategi.

“jeg har helt vildt ondt i benene” klagede han mens vi gik hen til bilen. “Jeg har helt vildt ondt i min nakke” svarede jeg tilbage og smilede. Han har nok gået og grublet over hvad han nu skulle sige, og var ikke mere opfindsom end at sige “ja, jeg har faktisk ondt i hele kroppen”. “Det har jeg faktisk også” sagde jeg så, da han sad sig ind i bilen.

Efter en kort pause siger han så “Du har ihvertfald ikke ondt i din tissemand”.  Denne gang kan han ikke lade være med at grine.

Det var så skønt, for aftenen i forvejen havde jeg netop talt med Christopher om, at man sagtens kan ændre den tilstand man er i. Jeg fortalte at vi på seminariet skulle forestille os, at vi vandt i lotto. Pengene behøver ikke nødvendigvis at rulle ind, man kan godt snyde sin egen hjerne til at tro, at du har vundet den store gevinst blot ved at imitere det.

Jeg roste ham, for han havde faktisk her formået at ændre sit humør på rekordtid. Vi tog kalechen ned og havde du været der, ville du have set to tosser komme kørende, der råber og hujer som havde de vundet den store gevinst.

30711907_10155594194679499_6662729130733207552_n

Hvis du er i dårligt humør, er påvirket af at en anden er ked af det, har en syg mor eller du bare har den mest dødsyge kollega, så er det faktisk legende let at ændre dit humør eller din tilstand ved at ændre fokus. På den måde tager du iltmasken på før, du forsøger at hjælpe eller være der for andre.

Når man er i dårlig humør, vred eller ked af det, så skyldes det at du er drænet for energi og føler at verden er svær at overskue.

Musik hjælper, et fodbad eller fremtving et smil (skidt med om det er falsk). Faktisk kan vi snyde vores hjerne, til at producere lykkehormoner.

Til Tony Robbins i weekenden var vi 13000 samlet. Vi blev så via musik, kampråb mm opfordret til at lave et bevidst “change in State”.

“Forstil jer i er ny forelskede” råbte Tony Robbins med sin frække dybe stemme. Jeg kender mange der faker en orgasme, så jeg kunne vel også fake en nyforelskelse og det var faktisk ingen sag. Kort efter var den store sal fyldt med amoriner og skønne suk.

“Forstil jer nu, i har vundet i Lotto” sagde de så, og folk skreg så højt af glæde, at taget næsten løftede sig og alle havde armene over hovedet af begejstring.

Herefter blev vi bedt om at tænke på en sjov oplevelse vi engang havde haft, hvor vi havde skraldgrinet. Jeg kunne ikke umiddelbart komme på nogen (skræmmende egentlig) men blev bedt om bare at lade som om vi grinede alligevel. Til at starte med var det ret grænse overskridende og det føltes uægte, at grine over ingenting. Men efter 15 minutter så lå vi og skraldgrinede, vi kunne næsten ikke stoppe igen. Jeg griner ofte, men skrald griner sjældent og hvor var det da befriende og fantastisk. Mere af det …Fake it till you make it.

Det var virkelig en øjenåbner for mig. Jeg skal så meget snyde min hjerne, skraldgrine mere, gøre som om jeg er nyforelsket (min mand får et chok), lege, fjolle, have en musikliste med sange der gør mig glad og så danse som vi gjorde hele weekenden. Den eneste bivirkning er at du bliver glad.

Jeg skal så meget huske at blive i min energi, sørge for at mine egne energi depoter bliver fyldt op før alle andres, og jeg har lovet mig selv, at jeg ikke deler energi, humør, tid eller overskud med nogen, hvis jeg selv er i minus.

Husk andres følelser er ikke dine og du er kun ansvarlig for dig og dit liv.

K(ærligst)

Metta

Hvis du kan lide hvad du læser, er du velkommen til at dele og jeg værdsætter et virtuelt high-five LIKE. Jeg hænger også hver dag ud på Bloggens facebook side som du kan følge eller Instagram . Håber at se dig der.

 

 

2 Comments Tilføj dine

 1. Betina Winkler Kevings siger:

  Det er så fantastisk at styre sine tanker, dette er alt det jeg lære hver dag via Mette Holm og det har forandret mit liv ret meget 😍

  Jeg følger også Tony på YouTube og man bliver bare glad i låget af det 😍 ❤️ 😘

  Dejligt du også har lært de gode tricks ❤️
  Ha en helt fantastisk selvkærlig dag ❤️

  Liked by 1 person

  1. mettenoer siger:

   Tak for du deler – så skønt når det lykkes og man bliver stemmen ❤️

   Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s