Nupo eller nytårs kur?

I december har vi alle været på “3 kilo på 30 dage” kuren.

Men vi er mætte nu. Vi orker ikke mere, mad, materielt, meninger eller mennesker der fylder alt for meget.

Jeg er ved at brække mig, over at have pungen oppe konstant og får nærmest karry silden i den gale hals, da jeg læser dagens avis overskrift, hvor der står at 815 millioner mennesker sulter i verden.

Man bliver flov og kigger rundt for at se om nogen har set hvordan du grådigt kastede dig over frokosten og hvor du konsumerede hvad der kunne brødføde 5 sultende børn i Afrika.

Du tørrer dig om munden og kigger hen på køkkenbordet hvor Amaronen og kobe kødet til 995 kr for 250 gram står klar.

I det mindste har man da sørget for at ihvertfald en ko har fået et værdigt liv og har væltet sig i øl, daglig massage og musik for at blive mør.

Generelt har du levet som en kobe ko hele december og har væltet dig i luksus. Men nu er du også mør, du gider ikke mere og nu skal det være slut.

Så du overvejer lige dit nytårsfortsæt, sidste år ønskede de fleste danskere at tabe sig 5 kilo. I år er det blevet til 8 kilo, fordi man aldrig rigtig kom igang med de første 5.

Jeg plejer at nå mine mål, fordi jeg altid sidder realistiske mål til mig selv. Det er en slags kærlighed til mig selv – jeg sidder jo hellere ikke urealistiske mål til mine børn.
På den måde opnår man mere succes. Så hvis du, som de fleste, ønsker at tabe dig, så istedet for at gå på kur, skal du gøre kur på dig selv i det nye år❤️.

Gør alt det din krop elsker.. sov, grin og spis mad der nærer og kærtegner hver en celle i din krop. At mærk efter er kodeordet. Er der nogen som overskrider dine grænser, så sig fra. Har du brug for lidt tid alene, så kræv tiden eller lås dig inde på toilettet en halv time, det plejer mænd at gøre.

Skal du tisse, så tis – vent ikke, din krop fortæller dig noget. Vil du stå op imens, ja så go ahead, det er sundt at grine.

Lad dig ikke friste af familie journalens januar kur eller andre dødsyge afmagrings kure. Undersøgelser viser at der skal en livsstils ændring til og ikke en måned i kål helvede og hvor du næsten er ved at blive skilt hver gang.

Formår du at implementere blot få gode vaner, så er du kommet rigtig langt. Start med:

Søvn: den bedste søvn får du imellem kl 22-24. Søvn er essentiel for så mange processer i kroppen.

Motion: mange tror man skal løbe en maraton for at tabe sig. Der skal egentlig så lidt til, du skal bare spise ordentligt og bevæge dig.
Jeg går meget – det er både motion og meditativt. Jeg var engang til et foredrag med en sexolog som sagde “der findes ikke noget problem, der ikke kan gåes eller ornaneres væk”, Ved ikke om hun har ret, men det er da et forsøg værd.

Det hjælper ihvertfald mig at gå en tur. Jeg kan hade ungerne en smule i starten af turen og knus elsker dem, så snart Endomondo visker at jeg har gået 6 kilometer. Hvis jeg engang imellem også er lidt træt af manden, naboen eller en af alle de spanske håndværkere, så bliver Endomondo næsten udmattet og solkysten er tyndslidt. Men vigtigst er at jeg får det bedre.

Mad: kosten kommer du ikke udenom. Du kan opnå bedre resultater her end med motion. Selv min kloge advokat veninde gik på en protein og fedt kur. Hun havde brug for et hurtigt fix, da hun skulle giftes. Så som en foie gras gås blev der hældt ned uden kritisk stillingstagen til kvaliteten af de fedtstoffer og proteiner der blev indtaget. Hun fortalte de efter et stykke tid begyndte at lugte grimt ud af munden, armene og hvad ved jeg, så de måtte stoppe.
Det er jo ikke meningen. Vigtigt er at du spiser cellefedt og ikke dellefedt. Spis det sunde fedt..som nødder, kerner, gode olier, avocado, fisk mm

Lad det halve af tallerkenen være grønt, gå meget op i at det er lækkert samt varierende, og så lad evt kød og kulhydrater være tilbehør og i mindre portioner samt af god kvalitet.

Jeg vælger mit kød, som jeg vælger en mand. Kvalitet, ikke pumpet og med et ordentligt næringsindhold, og så er det ret lækkert at vide hvis han har haft ordentlige vækstbetingelserne (opvækst). Ifht mænd så slipper du for at blive en erstatning for både hans mor eller en psykolog.


Men selvfølgelig har alle en bagage, men pas på at du ikke skal bære hans også. Mange har en partner, som er en ile, der suger alt energien ud af en eller er næring. Er man nærig med penge, så er man også nærig med alt andet, som kærlighed, opmærksomhed, støtte, kommunikation mm.

Det jeg forsøger at sige er at vi skal omgive os med mennesker der giver noget og med en skøn energi. Jeg siger ikke du skal smide manden eller konen ud, men man må godt kræve kærlighed, kvalitet, god energi og plads til hinanden og sig selv.

Vennerne må du godt sortere i, dem skylder du ikke noget. Hvis de bliver ved med at klage, hvis det altid er dig der giver og de også er nærige, så kræv det ændrer sig eller flyt dig.

Mit lod i verden er at jeg tiltrækker iler, og jeg øver mig dagligt i at sige fra. Mange fatter ikke når de går for langt, udnytter eller manipulerere. Nogen gange skal der tales med store bogstaver.

Du har din egen bagage og det er din opgave at sortere i den, rydde op og smide ud.

Når et nyt år starter er det godt at rydde op, leve sundt og gøre kur på dig selv.

Godt 2018 til dig – gør kur på dig selv og bliv den bedste udgave af dig.

Tak fordi du læser med

Metta ❤️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s