Høj promille og en på hatten..

 

I mandags var der jule halløj på børnenes skole, hvor de laver julenisser og tegner julemanden. En af børnene i Christophers 4. klasse siger så “jeg ønsker mig en Ipad af julemanden”. Christopher kigger rundt og tænker – det kan han ikke mene, er der virkelig ingen der har fortalt ham sandheden.

Så lillemanden vælger at indvie hele klassen i at julemanden er en stor løgn, som de voksne har fundet på. Flere af børnene kigger chokeret op. Først på Christopher og håber han joker. Herefter kigger de hen på læreren Miss Brown, en skøn lille dame på halvanden meter. Hun ved tydeligt ikke hvad hun skal sige. Det er som om han har røbet opskriften på coca cola eller en stats hemmelighed.

Hun forsøger at give Christopher “blikket” for at lukke munden på ham. Men alle kvinder ved, at mænd eller i dette tilfælde drenge, forstår ikke helt det med blikket.

Så han fortsætter.. “seriously, try to pull his beard next time”.

Christopher har jo ældre søskende, som allerede for mange år siden fortalte ham at julemanden og storken ikke findes, og han kendte derfor ordet “bolle” inden han startede i skolen. Der er så meget efternøleren får at vide og prøver tidligere end de andre.

Anyway to af børnene råber “Is it true Miss Brown??”. Miss brown ved ikke helt hvad hun skal gøre og er nervøs for at hun stjæler deres julemands uskyld, så ifølge Christopher, så råber hun gentagne gange “We dont want to discuss this” og forsøger at få ungerne til at falde til ro.

Men en dreng (der har det lidt svært) bliver så skuffet at han går hen og skubber Christopher. Christopher er jo som sagt lillebror og efternøler, så han finder sig ikke i alt og er vant til at få sin vilje, så han skubber tilbage. Miss Brown var ikke meget større end dem, men måtte skille dem og 10 minutter efter sad de på inspektørens kontor.

Christophers mor derimod tror hverken på julemænd, men så sandelig på politimænd. I går var pigerne og jeg i Malaga for at se det smukke lysshow.

Ærligt, så vi ikke showet – der gik snak og rødvin i den og 2 timer senere finder vi ud af at festen er slut. Problemet var bare at der var alkohol razzia på vejen hjem.

På afstand ser jeg blå blink, politimænd med maskin gevær (det har de seriøst hernede) og en masse biler i vejkanten. Jeg håber at jeg bliver vinket forbi, det gør jeg ofte fordi jeg ligner en bleg turist.

Men ikke denne gang. Der røg turisten lige i fælden og der blev helt stille i bilen.

Den ældre politimand vinker mig ind. Mit hjerte begynder at slå hurtigere og jeg forsøger at svinge slæden ind imellem alle de andre potentielle spritbilister. Jeg åbner vinduet og han kigger ind.

Han ser ud som om han er i chok. Aldrig har han set så mange piger i en 911. Jeg havde lånt Pers bil og de to skønlinger på bagsædet sad med deres lange ben oppe under hagen og var lige så pressede som chaufføren.

Jeg fik udleveret en plastikdims – som jeg skulle stikke ind i hans alkometer. Det i sig selv var en prøvelse. Og så galt det om at give ham en blæser. Han ville åbenbart have mere, for han blev ved med at sige..more more more og jeg var nærmest helt hvid i hovedet.

Han kigger så på alkometeret og siger “safe trip ladies”.

Jeg havde naturligvis kun fået et glas rødvin, men alligevel bliver jeg nervøs som en lille skolepige, så snart jeg ser en mand i uniform. Mine forældre har virkelig formået at piske respekt for autoriteter ind i mig eller os, for min søster har det på samme måde.

Det er så skørt – jeg er en mønster borger og alligevel går jeg og er bange for at blive lagt i håndjern – ihvertfald i dem uden plys:-))

Nå men i aften er jeg hjemme og der må drikkes gløgg ad libitum mens vi  pynter vores juletræ.

Jule drys og viele gløgg

Metta

24992910_10155262132829499_1788959148_o

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s