Er kærlighed gratis?..

Min snart 15 årige datter sagde til mig i bilen i morges “Må jeg få nogle penge til i aften?”..hun skal ud med en veninde og jeg når at vende mig og gribe ud efter min pung, tænker og siger så: “Ja, da selvfølgelig må du det, men hvad vil du gøre til gengæld?, for jeg er den eneste der har investeret i vores familie husholdning i denne uge”. Hun kiggede på mig og smilte. Tænker nok hun var klar over hun ikke havde en god sag.

“Skat, intet er gratis i livet – kun min kærlighed” siger jeg til hende og griner. “ok” sagde hun og så helt forbavset ud.

“Jo, mor. Men nu er det sådan at min kærlighed er altså ikke gratis. Så hvis du vil have den, så koster det” – Det var tydeligt en teenagere der tænkte og hun var ved at dø af grin mens hun sagde det..

Men det fik mig til at tænke på om kærlighed egentlig er gratis?

Jeg oplever så mange mennesker der bruger det som en handelsvare. Par hvor hun er lidt ekstra sød og kærlig, for at få ro og redde weekenden – men i virkeligheden så gad hun hellere knalde Morten fra regnskabs afdelingen på hendes arbejde. Manden derimod giver hende blomster og kender en sød sms, besked fordi han er så tyk bag ørerne at han nærmest ligner Dumbo.

Hjem kommer teenage sønnen, han har ikke rørt en finger hele ugen – men nu kommer han hjem og giver mor et knus, spørger om han skal hjælpe med noget og tager de tunge indkøbs poser ind i køkkenet, som moderen holder. Efter et meget nøje antal minutter, så det hele ikke virker så suspekt siger han “Mor, må jeg komme med vennerne på Roskilde festival, de må alle”.

Og det er der jeg tænker kærlighed bliver en handelsvare.

Noget så smukt og noget vi alle er så dybt afhængige af, forhandles der med overalt i de små hjem, venskaber og parforhold.

For hvad vil vi ikke alle gøre for at få opmærksomhed og kærlighed fra dem vi elsker. Vi er så dybt, som i narkoman agtig afhængige af at være elsket. Derfor er der også flere som lader sig udnytte, overskrider egne grænser eller bare er alt for kvalmende sød…Kun med det ene formål at blive set, rørt og elsket. Kærlighed kan ikke købes, tages, stjæles eller trues ud af nogen..

images-1

Kærligheden her, er da ikke ægte, da vedkommende faktisk kun giver fordi de er så tørkeramt selv.

Kærlighed burde være betingelsesløst..som de fleste af os mærker til vores børn og så også ægte. Men hvordan kan den så blive det?

For mit vedkommende er det vigtigt at jeg er i overskud, for at kunne give noget til andre, uden at jeg selv føler jeg bliver drænet. Det gør jeg først og fremmest ved at nære mig selv. Det er meningen at kærlighed skal fylde os op, men det tænker jeg kun den gør – hvis den er ægte og gensidig, og man sørger for selv at blive fyldt op.

Min kære datter fik penge, men blev også tvunget til at sende 5 pligter hun vil byde ind med til vores kollektiv i næste uge. Herefter fik hun et ægte kys på kinden, da hun løb ind i skolegården.

Prøv at giv lidt mere i weekenden – ægte, uden at dømme og uden at forvente noget igen.

Dejlig weekend

Metta

 

5bcda07b258c6d26761a7a50b7332613

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s