Kan vi få tiden til at stå stille?

I Danmark har vi en kultur hvor det ikke er helt tilladt at slappe af. Det kræver mange kilometer i benene og meget sved på panden, at have to biler i garagen og have råd til at rejse til udlandet med hele familien. Vi vil have det hele og betaler gerne en meget høj pris.

For det koster tid og det er på bekostning af ro og frihed at vi bliver lønslaver og står til rådighed 24/7. Første åbnings replik når man mødes i Danmark første gang er ofte “hvad laver du?”. Men det er ikke underligt når vores erhverv optager så stor en del af vores tid.

Men burde vi ikke istedet spørge “hvem er du?”, “hvad gør dig glad?” eller “hvad er dine drømme?”, det er da langt mere interesant.  Men det bliver ofte for privat for mange eller ved de ikke hvad de skal svare. Fordi vi har ikke tid til at mærke efter hvad der gør os glade eller overskud til at jage vores drømme.

Når vi så endelig smider jakken hjemme hos vores børn, så er der mere fokus på at GØRE end at VÆRE. De sparsomme timer med ungerne inden de skal i seng, handler vi alt det rigtige ind, terper med ungerne så de kan få nul fejl i diktat og ellers slapper vi af foran fjernsynet eller bag mobil skærmen, for det har været en ualmindelig lang dag.

Børnene er også trætte og gemmer sig også bag skærmen, hvor de skyder 102 mennesker eller 102 selfies inden der er aftensmad. En aftensmad der naturligvis er både bæredygtigt, økologisk og hjemmelavet, så vi føler vi er gode nok forældre, der giver vores børn en sund og varieret kost.

I Cuba er det anderledes. Den parfume jeg købte i lufthavnen koster mere end hvad en cubaner får i månedsløn. Men hold op hvor er de tilstede.

I gaden render børn og hunde rundt og leger, de gamle sidder på bænken og det ser ud som om alle har al tid i verden. Bygningerne er faldefærdige og vidner om de sparsomme midler de har. Men når salsa musikken starter, så kan de ikke sidde stille. Der er som om musikken nærmest går i blodet på dem, de smiler og har noget helt specielt sammen…De er bare sammen og det koster dem ikke en krone.

Til vores bryllupsdag fik jeg af Per en rejse til Cuba og vi landede i går, i hovedstaden Havana. Klokken 5 (dansk tid) sad vi på den hyggeligste cubanske restaurant Ivan Chef Justo og fik vores første rigtige cubanske Moijto og spiste hvidløgs grillet hummer. Den absolut bedste hummer i mit liv. Det var lige før den stadig sprællede på tallerknen.

I Cuba står tiden stille og byen er som den var for 50-70 år siden. Gamle Amerikaner biler i kulørte farver kører rundt og der findes hverken Burger king eller Mc Donalds.

Denne morgen blev vi i 2 timer fragtet rundt i byen i en gammel pink Cadillac, det er den absolut skønneste måde at se byen på. Chaufføren havde også alt tid i verden, han fortalte stolt omkring sit land og dets voldsomme historie.

Det var kun os der stressede lidt over at skulle være tilbage på hotellet til vores 2 timers Salsa lektioner, typisk dansk.

Anyway vi nåede det og blev hentet af Alexander og Mimosa, der skulle lære os at danse salsa. Som Alexander sagde så handler Salsa om at føle og mærke “Lad være med at være så meget oppe i hovedet og tælle trin, lad musikken strømme igennem dig og luk gerne øjnene og nyd”

I dag var vores første dag til Salsa. Tænker vi nyder, trækker vejret lidt dybere og lader tiden stå stille..bare lidt mere imorgen.

Tiden kan naturligvis ikke stå stille, men på Cuba føles det sådan

K(ærligst)

Metta

Til de Cuba interesserede så kan vi anbefale følgende spisesteder:

Restaurante Ivan Chef Justo hvor vi spiste aftensmad. Top hyggeligt og autentisk. Sørg for at få et bord på deres rooftop og vi anbefaler i smager deres krabbe risotto og hvidløgs grillede hummer.

La Vitrola: Her fik vi frokost. Der var live salsa musik, jukebox og lækre drinks. Nabo bordet fik en mojito serveret med en grøn Carlsberg i. Vi er ikke de store øldrikkere så vi gik efter mere traditionelle Cubanske drinks og snacks.

Azucar – lounge and bar: Hyggeligt sted, der serverer verdens bedste gin og tonic. De har et rullebord med forskellige G/T krydderier. Vi fik også kaffe og kiggede ud over et smukt torv.

Kom med på turen på min insta story:

49697061_2436057846436094_6088683610339016704_n

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s