Hvorfor græder vi over Merci reklamen?

Kender du det at man græder over en Merci reklame, veninden der har fået brystkræft eller en andens svigt i barndommen. Men når det kommer til dig selv så kommer der ikke en tåre. Det er som om venindens virkelighed bliver mere virkelig og din egne udfordringer, krise eller bagage skifter imellem at være skræmmende tæt på eller fjernt og uvirkeligt.

Jeg husker da min veninde blev skilt da sagde hun “du hører ordet skilt, men du kan slet ikke forholde dig til det. Alt bliver diffust og sløret. Ordet og følelsen er du slet ikke hjemme i og tanken er så voldsom og intimiderende, at du placerer det ude i periferien så dens ækle ånde ikke ånder dig i nakken konstant og et sted hvor det ikke føles helt rigtigt.

Det samme gælder når man får en kræft diagnose, en fyring eller feks. et dødsfald. Det føles uvirkeligt. Det er sindets forsvar når noget føles alt for svært. Som ved en ond drøm så håber man på, at når du engang slår øjnene op så er alt godt.

Som sygeplejerske og menneske, så slår det mig ofte, hvor svært mennesker har det når noget er svært. Vi forsøger først at fortrænge, flygte eller dope os, for ikke at blive opslugt af mørket. Sagen er den at det for de fleste mennesker er uvant at være i kriser eller i svære perioder.

Derfor er der nogen som fylder dem med kager, junk, cigaretter eller alkohol, der er også derfor nogle mennesker virker kolde for de har fået et panser så ingen kan komme ind og såre dem. Det er også derfor nogle mennesker holder desperat fast i mennesker der ikke er gode for dem eller knalder kollegaen fordi det et kort øjeblik føles varmt og lige så godt som at tisse i bukserne.

Ikke mange tør være i mørket og i det svære. Personligt kan jeg godt have en tendens til at fixe alle andres problemer, for så behøver jeg ikke forholde mig til mine egne issues.

Intellektuelt ved jeg det er forkert, men det er måske den måde mange har følt de kunne overleve på. De fjerner fokus fra dem selv og kommer plaster på alle andres sår end sine egne.

Jeg vil meget gerne være bedre til at gå ind i det svære, for det er her livets vigtigste læringer ligger, det er her mange svar ligger begravet og det er her du virkelig kan vokse.

Hvis mennesket blot turde hive fat i deres partner og sige “jeg er ensom”, “jeg er bange”, “jeg er på vej væk” eller “jeg fantaserer om min kollega”. Men det tør vi ikke, fordi vi er bange for konsekvenserne, vi vil ikke såre den anden og sandheden gør så ondt. Det er som om at hvis sandheden først kommer over dine læber, så bliver den først virkelig. Så istedet overlever vi istedet for at leve og visner mere og mere.

Jeg talte med en af mine fraskilte veninder og hun fortalte at hun lige havde været til en kæmpe fest. Der var live band og alt spillede. Hun sagde det var tankevækkende at nærmest alle parrene der havde været gift længe, manglede energien, de sad bare og var energi forladte og gik derfor hjem tidligt. Hvorimod alle de der var i nyere parforhold dansede og fjollede rundt hele natten. Man kan så spørge sig selv, hvad skete der? hvorfor glemmer så mange par at grine og have det sjovt sammen, har hun kastreret ham, har han ladet sig kastrere, er de druknet i todo lister, gjorde de livet for komplicereret samt tungt og glemte de hvor befriende og let det var i starten?

Hvad nu hvis de vendte livet lidt på hovedet? solgte parcelhuset og kørte europa rundt i en autocamper, eller flyttede fra hinanden for at finde og mærke den andens lys igen. Hvad mange ikke ved er at man behøver ikke at køre Europa tynd, men blot være ærlige. Her ligger der en lettelse og en eye opener.

Samme eyeopener er det når du er ærlig omkring sig selv og det der føles svært, dit job der keder dig, hverdagen der æder dig op eller din partner der sluger alt din energi?

Øv dig i ikke at placere det svære for langt fra dig, her er der ingen healing eller svar. Alt føles måske mere overskueligt og overkommeligt MEN du kommer bare aldrig videre.

Hvad kan vi lære af at blive rørt af noget?

Kender du ikea reklamen hvor sønnen flytter hjemme fra, måske græder du over denne. Det handler jo ikke om selve reklamen, men måske din sorg over dine børn er blevet store. Merci reklamen påvirker måske de mder ikke føler sig værdsat og når du blevet meget rørt da veninden går ned af kirkegulvet eller får en baby, så er det måske fordi du selv mangler noget i dit liv eller det minder dig om noget der engang var..

Et godt råd…mærk efter

K (ærligst)

Metta

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s