“Sådan må du ikke klæde dig i mit land”

Hele denne sommer kører jeg Nicoline i skole. Hun er startet på Marbella Design academy som ligger 45 min kørsel fra hvor vi bor.

Vi har fundet en lille lejlighed til hende, men som alt i Spanien trækker det ud.

Anyway, på de 2 x 45 min vi kører frem og tilbage fra skolen, får vi vendt hele verdens situationen..der er good vibes og terapi på et højt plan.

I bilen på vej hjem i går, fortælle Nicoline om de internationale studerende der går på skolen og om hvor forskellige de er.

“Du må ikke gå sådan klædt i mit land”

havde den ene pige fra Pakistan sagt til Nicoline. Jeg kigger ned af Nicoline, mens hun sidder i bilen. Hun har jeans på og en top. Toppen er ikke udfordrende eller gennemsigtig, men man ser hendes arme og hals.

Nicoline er et meget tolerant menneske. Men der er også gemt en lille feminist og aktivist i hende. Hun ligner en engel med hendes store bløde krøller, men ikke tag fejl. Hun er the sweetest badass du nogensinde vil møde.

“hvad svarede du hende?” Spørger jeg Nicoline imens hun er dybt begravet i sin mobil.

jeg svarede “Godt, jeg ikke bor i dit land så”

Perfekt svar, sagde jeg og vi jokede efterfølgende med at hun burde havde svaret “Jamen, jeg kommer fra Danmark som er det land der frigav porno – så du skulle bare se hvordan man går klædt i mit land”.

il_794xN.639186403_e48f

Humor er altid godt, men der ligger jo ofte noget bag og i dette tilfælde var det Nicoline der blev træt af hendes bullshit.

Nicoline er ikke den første hun har konfronteret, så det er åbenbart blevet et issue for miss Pakistan. Hvor ville det være humor hvis hun blev konfronteret af en pige fra Irak, der var forarget over hun ikke bærer tørklæde som mange jo gør i Irak og sådan kan vi blive ved med at shame hinanden.

Der skal ikke ændres på klæderne i verden, men på kvinderne i klæderne.

Altså hvis du fryser, eller dine klæder bliver dikteret, føles som et fængsel eller bare sidder for langt op i numsen, så syntes jeg man skal finde et omklædnings rum i en fart.

Men eller syntes jeg det er bullshit, at vi ikke bare kan gå klædt som vi vil. Min veninde bruger tørklæde, det er ikke noget hendes omgivelser har bestemt, valget er hendes. Hun er en stærk kvinde og hvis nogen er underdanig i deres household, så er det hendes mand. Omvendt så har jeg også en anden veninde der klær sig meget udfordrende, det skal hun også høre en del for. Ærligt så kan hun også godt trigge noget i mig, men jeg vælger at det ikke skal fylde. Det er jo min bagage, der dømmer. “Hun ser jo billig ud eller easy to get” tanker florerer måske når man ser sådan en pige. Men so what, det er hendes valg. Hun ønsker måske at udstille sig selv, min veninde er ihvertfald meget fri i sin seksualitet og i sin egen hud og det kan jeg da KUN hylde.

Mit verdens billede ville være et smukkere sted, hvis vi bare accepterede hinanden og hvordan vi hver især vælger at gå klædt.

Vi skal også være bedre til at accepterede sig selv, den værste kritiker er måske os selv..

Lige med hensyn til det så er jeg kommet i en alder nu, hvor jeg er begyndt at begrænse mig selv en smule. Jeg har et usynligt glasloft for hvor udfordrende og stilmæssigt ungdommelig jeg må være i min alder. “Det kan man ikke i den alder” begrænsinger kommer til mig, når jeg om morgenen vælger dagenes kostume eller i min opførsel. Jeg syntes faktisk det er lidt irriterende og er jo også lidt et fængsel.

Jeg er jo gammel nok til at bestemme selv, det skal hverken mine børn, min mor, miss pakistan eller modebranchen diktere.

Men jeg er ikke ene. En britisk modekommentator mener at Helens Christensen er for gammel til at gå klædt på en bestemt måde.

Hvad tænker du?

22825719-helena-1

Så i dag vil jeg gøre en undtagelse. Så jeg har taget Eva kostumet på (ikke navnet på min frigjorte veninde, men samme kostume) og vil sidder mig butt naked i kantinen på Marbella Design academy og drikker urte te. Så må vi se om Miss Pakistan kan lide hvordan man ser ud når man er made in Denmark.

K (ærligst)

Metta

49697061_2436057846436094_6088683610339016704_n

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s