Jeg vil have kærlighed som på film.

Jeg har det meget blandet med valentines.

Noget i mig har lyst til at sprede blomsterblade overalt og smøre Per ind i chokolade, så han ligner en latino. Men igen, er det lidt absurd at vi skal mindes om at hylde kærligheden. Det burde vi jo gøre hver dag.

Det Valentines day gør, er at minde alle singler om den kærlighed de ikke har. Det samme gælder for de par der ikke har det godt sammen, de længdes også denne dag. De ser Interflora reklamerne og venter hele dagen på at det ringer på døren, eller at der ligger en lille pakke når han kommer hjem. Men de har glemt hinanden, hun glemte at give plads til ham og han glemte eller orkede heller ikke at gøre noget i år på valentines dag. Ihvertfald ikke på deres matrikel, istedet gav han sekretæren chokolade istedet.

Kærlighed er det største, men kærlighed kan også være svært. Fra vi er helt små læser vi om prinsessen der får prinsen på den hvide hest og de lever lykkeligt til dagens ende. Vi ser romatiske film der giver os en forstilling om at man skal være lykkelige og forelskede hele tiden.

Vi vil have kærlighed som på film. Men det er jo en illusion – for ingen er lykkelige hele tiden.

Jeg læste engang en artikel om kærlighed. Grund essensen var at vi søger efter det i en partner, som vi mangler i vores liv eller barndom.

Nogle mennesker søger spænding og vælger derfor et meget lidenskabeligt forhold, med stærk seksuel tiltrækning. Nogle af dem har dog en udfordring, når årene går, børnene kommer og de så kravler ud af dobbeltsengen eller ned fra køkkenbordet. Så skændes de måske og har et spil kørende som ikke engang de selv forstår. Uden at vide hvad der sker i de spanske soveværelser andet end mit eget, så er det min opfattelse at rigtig mange her i Spanien lever på denne måde. De har stor passion, men parforholdet indeholder også megen utryghed ifht. økonomi, utroskab og samhørighed. En af mine spanske bekendte sagde engang “vi har et meget lidenskabeligt forhold og jeg kan ikke vente med at se ham, men jeg ved aldrig om vi skændes eller har sex. En ting er sikkert, jeg skal ikke regne med at han holder mit hår, hvis jeg kaster op efter første kemokur eller mister mit hår. Vi er meget fysisk tiltrukket af hinanden, men måske ikke så meget mentalt eller intellektuelt. Jeg er altid nervøs for vi slipper op for emner at tale om”.

Andre søger økonomisk trygheden i deres partner. Hvis de igennem deres barndom har skulle vende og dreje hver en krone, så søger de ofte denne økonomiske tryghed i deres mand. Om det så betyder at han er 30 år ældre er underordnet. Man kan godt have den mistanke, når man ser nogle af de par her i Thailand. Er det kærlighed, spørger mange ofte fordomsfuldt? det tænker jeg sagtens det kan være, for kærlighed kommer i mange forskellige udgaver. Måske nyder hun netop, at han udover at være økonomisk stabil også er ældre og mere moden. Har man måske ikke haft en faderfigur i sin barndom, så kan man måske bevidst eller ubevidst tiltrækkes af ældre mænd.

I artiklen stod der også, at når det kom til valg af partner så gik mange efter trygheden. Måske har de igennem ungdommen hygget og flirtet med ham den pæne eller sjove. Men når de skal vælge hvem der skal være far til deres børn, så vælger de ham der kommer hjem hver aften, ham de kan stole på, det ukomplicerede og ja, ens bedste ven. Hvad så med passionen? ja, da er man lidt på overarbejde, da det er knap så fræk at knalde sin bedste ven, end ham du aldrig rigtig fik og var sindssyg forelsket i.

Men din bedste ven vil holde dit hår, hvis du skulle blive alvorligt syg og med din bedste ven slipper du aldrig tør for emner at snakke om. Valentines er godt for dette par, fordi i deres trygge hverdag, er det godt at blive mindet om at dyrke passionen.

Kan det ikke blive for trygt? jo, det mener jeg godt det kan. Det kan blive så trygt at man render rundt i joggingsæt hver dag og man har måske hellere ikke altid et filter på ifht. det man kræver af ham eller siger, fordi man ved han ikke render nogen steder.

Jeg kender mange der har levet i sådanne venskabelige og trygge forhold med børn i mange år, men blev skilt, fordi de tog hinanden forgivet. Naivt tror vi at denne kærlighed kan klare alt, men pludselig en dag falder bomben. Mange siger det kom bag på dem, men i min verden så har man ikke tunet nok ind på hinanden meget længe, hvis ikke man mærke den anden har trukket sig. Hvorfor sagde han eller hun ikke noget? Det gjorde de også, vi var bare alt for trygge, dovne og ikke villige til at høre efter.

Så alle os i trygge parforhold, bliver nød til at minde hinanden om at vi er heldige, dyrke det og huske at værdsætte og gøre noget for hinanden.

Faktisk har et af vores venne par med gode resultater delt deres måneder op. På skift er det hendes og hans måned, hvor den anden ikke må sige nej. Nu tænker du nok lige som mig, jamen hver anden måned, vil jeg så bare ligge med benene i vejret og ikke få noget lavet.

Deres erfaring er at der sker måske lidt mere de måneder hvor det er hans måned, men som han siger “det er kun de første dage, så normaliserer det sig langsomt” Det er nok som at være i en slik butik, da går man også lidt kold hvis man må få alt. Men det sjove er, at nu spiller hun også squash med ham, noget han gerne vil og jeg tænker han i nogle måneder laver lidt mere mad til hende, inviterer hende på middag og går lange ture. De deler derfor hinandens verdener – og der er plads til begge. Det fungerer siger de, man burde måske prøve…hvad tænker du?

Uanset hvad man gør, hvad ens kærlighedssprog er eller hvad man søger i et parforhold, så kræver det hårdt arbejde og det vigtigste er at løfte og acceptere hinanden. Hvis man hele tiden forsøger at finde fem fejl hos ham, så vil han i hans egne, andres og i dine øjne, fremstå som et dussel og det er der ingen af os der gider knalde eller elske for den sagsskyld.

På vores valentine forslog Nicoline at hun hyggede med lillebror, så vi tog på date sammen her i dejlige Thailand. Per inviterede mig om dagen på massage og om aftenen til en smuk restaurant hvor det nærmest føles som om man sidder i trækronerne og er omgivet af et rigt fugleliv, aber og med den dejligste udsigt ud over vandet. Så smukt og romatisk.

Jeg er så heldig at have en mand der er meget romantisk, så det var den dejligste aften. Vi har et forhold hvor vi aldrig slipper op med at have noget at snakke om, vi snakker nærmest i munden på hinanden og ved også næsten hvad den anden siger, inden vi åbner munden. blot til info så fik han kun 45% rabat denne aften:-))

52168171_252800188999427_5023751584601866240_n

Det er skræmmende hvor mange par der sådan en valentines sidder på restauranten dybt begravet i hver deres mobil. Måske slap de tør for emner for 14 år siden og allerede efter de første 6 måneders forelskelse. De første halve år hvor de var nysgerrige på hinanden. Hvem er han? hvad tænker han? og de havde lyst til at udforske hver en lille centimeter af hans krop. Nu sidder de i smukke Thailand, dybt begravet i hver deres mobil telefon og har mere kontakt med deres insta venner end de har med deres partner. Nysgerrigheden er forsvundet og lysten til hinanden er bevidst eller ubevidst valgt fra. Det er meget sorgfuldt og må føles meget ensomt.

Husk kærlighed bliver aldrig som på film, men et hollywood kys eller en hollywood valentines dag, giver os måske bare alle et lille kærligt filmglimt.

Happy valentine

K (ærligst)

Metta

49697061_2436057846436094_6088683610339016704_n

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s