Pigeflirt og Søstersind.

Jeg har tidligere skrevet om søstersind, da det ligger mig meget på sinde. Da jeg så også blev opfordret til at skrive om emnet, så tog det mig ikke mange minutter at blive overtalt.

Helt kort menes der med søstersind, at vi skal glæde os oprigtigt på andres vegne og i dette tilfælde andre piger eller kvinder. Grunden til der er fokus på andre kvinder er, at 61% af alle yngre kvinder, ofte føler sig misundelige på andre kvinder.

Misundelse er nok en meget almindelig følelse. Den får vi alle og ofte kommer den i de perioder hvor man ikke helt føler, at ens eget liv kører. Når kærligheds livet er som kold kaffe, så er det da vildt irriterende at se veninden begravet i sofaen med sin nye kæreste.

Jeg syntes ikke der er noget i vejen med at være misundelig, der er noget i vejen med den måde vi håndterer følelsen på. Der er så mange følelser vi gør til skamme, som jalousi, vrede, skuffelse, bekymringer eller misundelse. Men det er jo helt fine og ægte følelser lige som glæde.

Det jeg forsøger at gøre med disse følelser er, at tænkte på dem som et signal eller symptom på, at der er noget i vejen og så finde ud af hvad der ligger bag. Er man misundelig på venindens nye kæreste, nye taske eller måde at være på, så handler det ikke om hende, men at man ikke selv er tilfreds. Vi bliver nød til at kigge på vores eget liv, hvad vi mangler og hvordan vi kan være mere selvkærlige.

I første omgang handler det ofte om manglende overskud. Har man ikke overskud og bare stresser rundt, så mærker man ikke efter hvad man har brug for eller mangler i sit liv. Så render man bare rundt som en lille Duracell kanin og gør alle andre glade, og bliver selv mere og mere udpint og tom indeni.

Jeg havde i julen en periode hvor jeg følte alle andre rendte glade rundt og jeg kunne ikke finde glæden. Vi havde haft et tv hold i hælene i 2 måneder, masser af arbejde, renovering og i julen havde vi så mange gæster, mange fester, jeg havde brug for at være sammen med børnene, da de alle var hjemme, der var mange praktiske gøremål og ingen alene tid.

På et tidspunkt kiggede jeg på mig selv i spejlet og Duracell kaninen var blevet erstattet med en hængt kat. Jeg må ærligt inderømme at jeg gik lidt i selvsving, følte jeg så gammel ud, var energi forladt, mit liv var kedeligt og jeg følte mig bremset. Selv om jeg sad i dejlige solrige spanien, i mit drømmehus og med min dejlige familie, så følte jeg mig trist, lidt vred og syntes at alle andres liv var bedre end mit.

Hvordan kommer man ud af denne bobbel?

Jeg tog nogle dage, hvor jeg lignede en hjemløs (følte mig også sådan) og hvor jeg var totalt asocial. Det er ok engang imellem bare at være, ligge sig fladt ned og så gå ind i disse følelser. Først og fremmest for at hente overskud, men også for at finde ud af hvad det handler om. Man kan umuligt mærke efter, hvis der konstant er larm omkring en og man har tusind bolde i luften.

49647121_380586202747747_6766361172552712192_n.jpg

Som min mand sagde med et smil på læben “det er da befriende og et tegn på styrke at man har en kone, der i perioder ligner noget katten har slæbt ind, for så værdsætter man da de gode periode” og afsluttede meget korrekt med at sige at “og så er det også et tegn på at hun mærker efter og passer på sig selv”. 

Det er jo det vi kvinder er allerbedst til…altså ikke at passe på os selv, for det er vi elendige til. Men til at mærke efter.. nogle vil nok påstå at vi er lidt for gode eller gør det lidt for ofte, men det er et af vores vigtigste spids kompetencer. Problemet er bare hvis vi bruger det alt for ofte på andre og glemmer os selv, så er det netop vi begynder at dømme andre, istedet for at rode i vores eget beskidte vasketøj.

Hvis vi finder overskuddet og lærer at mærke efter, det er så her vi gror. Men også her vi skifter fokus fra venindens kærligheds liv eller en bloggers insta billede, til os selv.

Når jeg mærker slangen i mig og mine gifttænder, så mærker jeg efter og forsøger at rejse mig. Rejse mig over det, øge mit bevidstheds niveau og vise klasse. Vi har alle siddet i et selskab og lyttet til en kvinde der sladrede løs og taler nedsættende om andre. Ikke mange gør eller siger noget, men jeg tror at de fleste efterfølgende sidder med en mere eller mindre underlig fornemmelse i kroppen og bliver en smule utryg overfor vedkommende.

Er der derimod en i selskabet der løfter de andre og ser dem, ja det er hende jeg personligt ønsker at være i selskab med. Jeg har været til selskaber hvor jeg efterfølgende følte mig drænet, og jeg er kommet hjem fra en fest, og har følt mig løftet, set, underholdt og tryg.

Det er nemlig det vi skal….vi skal løfte hinanden.

50003278_310316149601038_841641842863767552_n.jpg

Mange tror på mystisk vis at hvis de giver eller løfter andre, så bliver der taget noget fra dem. Men det er en af de største skrøner, for det er lige modsat.

Jeg var engang til en ret fancy fest. Jeg var ikke lige i zen med mig selv, så op til festen kunne jeg ikke finde det rigtige tøj og lige meget hvad jeg gjorde, så følte jeg mig langt fra smuk. Denne følelse fortsatte og da jeg stod med mit cocktail glas i hånden, vidste jeg ikke hvilket ben jeg skulle stå på og var sikkert også helt rød op af halsen af usikkerhed, da jeg ikke kendte nogen. På et tidspunkt kommer der en kvinde hen til mig, smiler og siger “elsker dine øreringe, hvem er du?”.  Vi faldt i snak, jeg slappede af og senere kunne jeg komplementere hende for at hun så mig og kom hen og snakkede.

Ved ikke om det er oplevelsen eller fordi jeg er flyttet til spanien, hvor de er ret rundhåndede med komplimenter eller min alder (sikkert en blanding), men jeg er blevet vild god til at pigeflirte. Ser jeg en kvinde med en smuk kjole, pæn læbestift eller fed attitude, så siger jeg det. Den gave og de løft skal vi give hinanden, hvorfor skjule noget, der kan glæde og løfte en anden. Når alt kommer til alt, så er vi jo ikke bedre end vores børn, der vokser når de bliver set og anerkendt.

2019 må være året hvor vi ikke dømmer, mest af alt skal man gøre det for sig selv. Fordi fordømmelse er giftigt. Er du misundelig på naboens fine bil, så sig det højt. Spark lidt dæk med ham og lad ham eller hende shine. Den største gave i dette er, at når man får et menneske til at shine eller føle sig anerkendt og set – så kommer det tifoldigt tilbage og efterlader dig med den lækreste følelse indeni.

Jeg har også oplevet hvordan mennesker jeg kun kender via de sociale medier, løfter hinanden og jeg knus elsker det. Der findes ikke noget bedre, end at se når et mennesker hjælper og spreder god energi, det er noget af det lækreste ved en person.

Ud over at passe på dig selv, så er noget af det vigtigste i livet at omgås postive mennesker du kan vokse sammen med og ikke visne af.

Tak til alle dem jeg har i mit liv – både i det virkelige liv samt dig der læser med her..lets grow

Kram til dig søster

Metta

49697061_2436057846436094_6088683610339016704_n.jpg

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s