Det nordlige Ibiza…Natur og boho

Jeg blev meget beæret, da den største Traveljunkie Marianne Gammelgaard spurgte mig, om jeg vil skrive indlæg på hendes Travel Site, og have mit eget lille univers i hendes univers.

Jeg er uden tvivl co afhængig travel junkie, både når det gælder rejser ud i verden men bestemt også den spændende rejse ind i sjælen. Det er essencen af min blog Mette Noer, hvor mit aim er at inspirere andre til at følge deres drømme samt få andre til at knus elske Spanien lige så meget som jeg. Jeg får nemlig mit daglige rejse fix, da jeg er så heldig at bo i solrige Spanien.

Jeg blive ofte spurgt “Hvad er dit ynglings sted?”. Det er umuligt at svare på, for der er så mange lækre og smukke steder . Men da jeg ved at rigtig mange allerede i julen planlægger deres sommerferie, så har jeg lyst til at kaste Ibiza ind i puljen af mulige ferie destinationer, for jeg forelskede mig hovedkulds i den lille smukke hvide ø.

Når det kommer til at planlægge mine ferier, så er jeg den største kontrol freaks i ordets bedste og værste betydning, fordi jeg gider ikke havne i en turist fælde de få dage jeg er der. Kender i det at sidde det forkerte sted, på den forkerte stol og spise alt det forkerte. Så er det jo ikke underligt hvis man føler sig lidt forkert.

Derfor bruger jeg gerne oceaner af tid på at drømme mig hen og planlægge det helt rigtige sted at være, sove, spise samt hvad der er et must at smage og opleve.

Da jeg læste omkring Ibiza, kunne jeg simpelthen ikke vælge hvor på øen vi skulle tage til, for der var så mange skønne hide aways. Så vi valgte at bo 3 dage på 3 forskellige steder på den øen. Det viste sig at være en stor succes, fordi afstandende på øen er så små og de smukke steder er så mange. Det skal man naturligvis ikke gøre, hvis man blot har lyst til at trække stikket og ligge på en solvogn. Men vi ønskede at smage og opleve.

Tilbage til solskinsøen. Jeg er rejse typen, der er vild med lækre indrettede hoteller, hippie chik øko cafeèr, hide ways, special butikker og jagter det autentiske. Jeg giver gerne lidt ekstra for en ekstra lækker oplevelse, ikke fordi det nødvendigvis behøver være ekstravagant – det skal bare kunne lidt ekstra.

Der findes mange fantastiske adult only hoteller på Ibiza, men vi havde lillebror med der skulle ligge i revnen. Så meget for den romantik:-)

Hacienda Na Xamena

Vi boede de første 3 dage på den nordlige del af øen. Vi gik all in på Na Xamena og det var hver en krone eller euro værd. Aldrig har jeg slappet så meget af. Beliggenheden fåes ikke bedre hvis man vil nyde de smukkeste solnedgange, have stilhed og skøn natur. Det er nok et af de mest romantiske hoteller jeg har været på, glemte næsten helt at lillebror var med.

Na Xamena ligger ubeskrivelig smukt men også langt væk fra restauranter, så første dag kunne intet få os væk fra det smukke sted. Så vi på hotellets restaurant Eden som har den skønneste udsigt.

The Giri

Vi ville gerne have haft en overnatning på det smukke Boutique hotel Giri, men det er kun for voksne. Det høster en del anerkendelse for dets skønhed og et afslappende tilflugtssted. Men det skal da ikke hindre os i et besøg på deres Livingroom samt cafe, som bestemt er et besøg værd og kan anbefales. Som de selv skriver så er deres mad lavet af kærlighed og stedet meget romatisk og æstetisk.

Los Enamorados 

Er et besøg værd, hvis man er vild med det lidt skæve, design og Boho på højt niveau. Det er et hipt par der ejer stedet og det bærer det i den grad præg af, det er lige meget hvor du er – om det er badeværelserne, musikken eller din tallerken, så er der kræset om detaljerne. Par (uden børn) kan leje værelser på stedet, men alle kan selvfølgelig nyde restauranten, deres mad og den smukke solnedgang.

Man kan sagtens bruge en dag i Portinatx, hvis du har lyst til at dykke, snorkle eller bade. Men landskabet omkring bugten er spektakulært, hvilken er grunden til det blev brugt i filmen South Pacific og du skal derfor forbrænde nogle kalorier og tage på en breathtaking tur op til det smukke fyrtårn.

Aubergine

Min Yogi veninde har anbefalet Aubergine, men vi nåede desværre ikke stedet. Måske du når det før mig, så hører jeg gerne fra dig. Iflg. hende gror de deres egne grøntsager, heraf nok navnet. Retterne er smukke og omgivelserne afslappede og utrolig hyggelige. Et feel good sted.

Sunset Drumming

Hvis du er så heldig at være her en søndag fra Maj til Okt, så skal du tage til Benirras og se Sunset drumming. Ved sol nedgang kommer der mange til stedet for at se den smukke solnedgang og hør hippiernes tromme ritual hvor de hylder tolerance og takker for dagen.

Der er ret fyldt, så kom i god tid og gerne før kl 15. Tilbring evt en dag på stranden og bestil evt. bord på Elements. Alternativt tager du en Sunset Båd og sejler dertil. Vi sejlede fra San Miguel kl 18.

La luna Nell orto

Vi spiste på det landlige og hyggelige la luna (Måne) sted. Stedets ejer betjente os og mens månen oplyste den hyggelige udendørs restaurant, løb hans børn rundt og der kom vidst også en høne forbi vores bord. Der er afslappende, hyggeligt og alle grøntsager kommer lige fra egen jord til eget bord.

Las Dalias

Man kommer ikke uden om det hippi agtige og spirituelle på Ibiza. Men det er hippi happy på den gode måde.

Las Dalias er et ret stort og hyggeligt hippie marked og er bestemt et besøg værd, hvis du er til det. Vi kom tirsdag aften og der var musik, drinks og super hyggeligt at gå rundt og købe kunst håndværk, tøj samt smykker.

Det har åbent hver lørdag kl 10 året rundt og så er der aften marked i sommer halvåret om mandagen og tirsdagen fra kl 19-01.

Jeg har skrevet om øst, vest og det sydlige ibiza, som bestemt også er et besøg værd.

Husk på Ibiza:

  • Reserver altid bord, der er run på i højsæson.
  • En bil er et must på Ibiza, tilgengæld så er øen smuk og overskuelig at tage på opdagelse på.
  • Dresscode: shappy chic og bare tæer i sandet.

Hvis du kan lide hvad du læser, er du velkommen til at dele og jeg værdsætter et virtuelt high-five LIKE. Jeg hænger også hver dag ud på min Mette Noer blog,  Bloggens facebook side som du kan følge eller Instagram 

Håber at se dig der.

Smil

Metta

44509475_271665333342178_7256678405750390784_n

When setting out on a journey, do not seek advice from those who have never left home..Rumi

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s