Cinda-fuckin`rella.

Jeg husker den første gang jeg så Pretty woman, jeg sad i biografen og savlede over Richard Gere. Ung og naiv sugede jeg eventyret til mig og selv prostitution fik de til at fremstå som en yderst attraktivt profession. Hvem kan sige nej til en smuk, sjov og sød gentleman i en Lotus Esprit.

og uden at tænke over det, så spejler du dig i biograf skærmen og føler dig lidt som Julia Roberts. Selv om dine ben er korte, så ser du dig selv, svøbe dine 1 1/2 meter perfekte lange ben omkring Richard Gere, du får nærmest eufori da han kigger på dig og siger “buy what you want” og tårer i øjnene, da det dumme svin forlader dig og KUN smider en dyr penthouse efter dig.

For vi vil lige som Julia Roberts i Pretty Woman have hele eventyret, det har vi villet siden vi stod i vores små prinsesse kjoler, når vi læste Askepot eller Billedbladet. Man skulle ikke være særlig gammel, før man gennemskuede at livet på det bonede gulv virkede langt mere tiltrækkende end et beskidt køkkengulv i Thyborøn.

Hvad vi dengang ikke vidste var, at en mor med en beskidt ovn og fedtet køkkengulv ofte har glade børn, og vi fandt senere ud af at det er ikke alt der glimter der er guld. Smukke unge prinsesse Diana blev forladt til fordel for en gammel krage og et helt verdens eventyr gik i opløsning. Hvad var logikken i at man kunne forelske sig i noget der var gammelt og mindre kønt. Vores egen danske prinsesse Alexandra blev skilt to gange og fra at være elsket og respekteret, så skulle hun nu selv støvsuge og pludselig passede hun ikke ind i danskernes eventyr længere. Din egen veninde blev også skilt og hendes eventyr fik en brat ende, da hun fandt sin prins med en anden.

Vi vil alle eventyret, den perfekte prins og kærlighed til døden os skiller, men hvor har mange måtte lukke bogen og genskrive sit eventyr og vi har alle læst vores eventyr og tænkt, hvordan endte jeg lige her..det var jo ikke lige meningen at prinsen gik arbejdsløs, ungerne hang i gardinerne og der var langt mere leverpostej end foiegras der blev serveret. Dit liv var så langt fra Pretty woman det overhovedet kunne være og mindede nok mere om Klods Hans. “Dur ikke” råber man gentagne gange, men alt du fik var en gammel mudret krage.

Problemet er at vi lader andre skrive vores eventyr, forventer at andre skal give os indhold, glæde og lykke, istedet for at være vores egen lykkeridder.

Indimellem forsørger jeg at co write mine børns eventyr, men jeg mærker mere og mere, at det er ikke min opgave og en umulig opgave. De skal have deres hjerter knust, de skal kysse på de forkerte frøer og til tider vil de ønske de kunne rive et par kapitler ud. Men det er deres ansvar, deres lykke og deres liv. Jeg kan kun samle bogen op, når den falder på gulvet eller bliver støvet.

Den bedste måde at vise dem det på, er at gennemtænkte mit eget eventyr, at droppe de naive forstillinger om hvordan kærligheden, venskab og livet er. Livet er nogen gange eventyrligt, men det kan også være tungt, uoverskueligt eller et mareridt. Prinsen vil nogen gange hente dig på sin hvide hest og andre gange falder han af den og du må hjælpe ham op.

Vigtigt er det, at vi har de rette karakterer med i eventyret, dem bestemmer du egentligt selv. Så sørg for at de ser lyset i dig og for alt i verden ønsker dig en happy ending.

I de næste 2 måneder følges vores familie og ejendomsmægler firma af et tv selskab. Vi har sagt ja til at være med i 8 afsnit af “Sol for millioner”. Her forsøger vi naturligvis at vise den bedste og nok også smukkeste side af os selv, men hvordan det bliver klippet er vi ikke herre over. Sådan er det måske også i livet, for der udfordres vi også. Ikke alt giver mening, ikke alt er som forventet og vi laver fejl.

Anyway imens vi på tv får vores liv til at fremstå så fint og smukt, så har jeg tre hus renoveringer kørende, hvor af et af dem er ved at drive mig til vanvid. I film eventyret ser det ud som om vi er en big happy family med styr på alt, men jeg savner mine to store sindssygt i øjeblikket og render konstant på sygehuset med lillebror, der er ved at blive udredt for børnegigt. Han har så ondt den lille mand.

Alt er ikke hvad det ser ud til hverken på film, insta eller i livet, det perfekte eventyr findes ikke..

K (ærligst)

Metta

Hvis du kan lide hvad du læser, er du velkommen til at dele og jeg værdsætter et virtuelt high-five LIKE. Jeg hænger også hver dag ud på Bloggens facebook side som du kan følge eller Instagram . Håber at se dig der.

 

2 Comments Tilføj dine

 1. liv59 siger:

  Hej Mette
  Som altid er dine mails gode og giver tankerne frit løb…
  Jeg er lige startet på kropsterapeut uddannelsen i Århus hos Totum, en fantastisk og spændende uddannelse, men hold op hvor gør det ondt med alt min bagage, når det er mig, der ligger på briksen…
  Jeg ved ikke om jeg har ret, men tænker at det måske kunne være en god mulighed for behandling af lille manden om ikke andet så i hvert fald undersøge mulighederne inden eventuelle gigt præparater… Der er Informations møder i forhold til uddannelse både i Kbh og Århus…
  Jeg er selv lige startet på uddannelsen og ikke nået helt så langt i forløbet endnu så kun mine tanker…

  Kærlig hilsen
  Lilli Iversen Leth

  Sendt fra min Samsung Galaxy-smartphone.

  Liked by 1 person

  1. mettenoer siger:

   Tak søde for de fine ord. Hvor er det godt du er i gang med kropsterapeut uddannelsen..det lyder super spændende ❤️

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s