Ham den gamle sofa.

Har et par veninder der lige nu render rundt med de vildeste sommerfugle i maven, fordi de har mødt den lækreste mand for sådan cirka 5 minutter siden.

Hun ligger med garanti lige nu på køkkenbordet og får desserten for tredie gang.

Når jeg ser hende hoppe rundt og er vildt excited, så glæder jeg mig først og fremmest super meget, men man kan da ikke undgå at blive en lille smule misundelig og heldigvis lidt smittet af stemningen. Lader dem dog spise desserten selv.

For forelskelser er bare det vildeste trip, det er jo som at have verdens bedste brandert – hvor promillen af eufori er høj og hvor man er lige på vippen til at blive indlagt på den lukkede.

Men da hun ringer og tvivlende siger “ja, nu må vi se” – pakker følelserne lidt ind og opbygger sig et lille skjold, for ikke at blive såret af ham man endnu ikke har vundet, så tænker jeg “nå jo, det er det skønne ved at være sammen længe”

Jeg ved med 200% hvem der kommer ind ind af døren kl 17, det kan jeg regne med. Som jeg kan regne med at han står bag mig og ofte foran mig når der er modstand i livet og jeg ved med 200% at han ikke pludselig har nogle racistiske eller sexistiske holdninger, for jeg ved præcis hvad han står for og ved næsten hvad han vil sige, inden han åbner munden.

35523839_10155726589404499_615769323788566528_n

I kan godt vente med desserten og tager appetizeren, forretten og hovedretten først for i har ikke travlt, det er derfor man ofte bliver overvægtige i et forhold. For der er så meget i har tilfælles, der lige skal drøftes først og som nogen gange er vigtigere end selve “desserten” (Per er nogen gange uenig :-).

I har både haft perioder hvor lysten til dessert var lille, appetitten har været meget varierende. Men det er ok, fordi der er så meget lim i forholdet, så meget der holder jer sammen og som alle de andre gange så ved i, at den “søde tand” kommer igen.

Tænk han har set det hele og er der stadig..

han var der da du faldt ned af bordet til ringridning og kastede op ud over hele opgangen da i kom hjem. Det var ham der under fødselen i en presseve begejstret kiggede op i dig efter et barn og hvor du istedet lavede på gulvet. Det det var også ham der så, at du i jalousi over at han dansede for længe med hende Julie henne fra bageren, begyndte at skære i dit håndled…

Ok, jeg lod mig vidst lige rive lidt med her, alt for en god historie (Hvis det skete tror jeg faktisk ikke han var blevet:-)).

Men han skulle bare vide, at du hver gang i efterfølgende købte cremesnitter henne hos Julie, overvejede du et kørt øjeblik at snitte lidt i hendes hendes fine tynde årer ;-). Men det var dengang, du ikke var 100% sikker på han blev. Nu er Julie heldigvis også blevet ældre, arbejder ikke længere henne ved bageren og han har nu ligget så længe på “sofaen” og i har været så meget igennem, at du ved at han altid vil ligge der ved siden af dig. Dette hver morgen når du åbner dine øjne og også den dag en af jer lukker øjnene for altid.

Det i har er som den bløde gamle sofa du aldrig kan skille dig af med, for der er sket alt i den..

SOFA_GUSTAVIANSKE_PUDER_INDRETNING_-Stick-To-Style

og der er pletter fra alt…hed elskov, pizza, kaffe fra de lange søndage, du har haft veer her, børnene har tisset i den og dybt nede imellem revnerne kan man finde alt hvad hjertet begærer af minder fra et langt liv man har levet sammen. Ikke engang Vanish vil nogensinde kunne få de pletter væk, for de ligger så dybt. Du har måske flere gange overvejet at skille dig af med den, men du ved at uanset set om i skulle gå fra hinanden og du ville få den gamle sofa ombetrukket, så ville det der ligger dybt nede i revnerne følge med og den vil altid dufte af jer. Har man først haft en sofa i over 22 år, så kan man lige så godt erkende, at den altid vil følge med uanset hvor du tager hen, hvor meget plads du får og også hvis du skulle få en nye sofa. Det er derfor mange gamle mennesker altid har en ekstra gammel sofa stående.

Det er på en måde skræmmende men også ufattelig smukt.

Så hvis jeg skulle vælge imellem noget blåt, lånt, nyt og gammelt. Så ville jeg vælge gammelt til hver en tid..altså hvis det gamle stadig har værdi.

K (ærligst)

Metta

 

Hvis du kan lide hvad du læser, er du velkommen til at dele og jeg værdsætter et virtuelt high-five LIKE. Jeg hænger også hver dag ud på Bloggens facebook side som du kan følge eller Instagram . Håber at se dig der.

 

One Comment Tilføj dine

  1. Anonym siger:

    Åh ja – jeg hører jo med til dem, der stadig hænger ud på den gl sofa i snart 22 år. Min mor sagde for mange år siden ; græsset er IKKE grønnere på den anden siden- der vil altid komme ne hverdag lige meget, hvad man vælger🙏🏻
    Go dag😘

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s