Når præsten er helligere end dig.

Min søsters veninde har endelig fundet kærligheden (igen).. der er ikke tale om halv lunken kærlighed.. nej, der kan godt gå ild i gamle huse, fordi hun har simpelthen fundet sin soulmate og de er så brændende forelskede.

De er så forelskede at han efter 2 år gik ned på sine lidt slidte knæ og spurgte om hendes hånd. Min søsters veninde sagde straks ja, for det føles så rigtigt. Når man er 60 år, så ved man godt når noget føles rigtigt og når man har fundet en der er værd at holde fast i.

Så de begyndte straks at planlægge deres drømme bryllup. Hun ønskede de blev gift i Nazaret Kirken på Østerbro i København, da hun er døbt og konfirmeret her.

Men hvad de aldrig havde troet var, at kirken ville spænde ben for deres kærligheden.

Præsten ringede dem efterfølgende op og sagde..

“ingen af de tre præster i kirken vil vie jer”.

Hvorfor det? tænker man så….og det gjorde parret også og kiggede på hinanden, som havde de gjort noget forkert.

“kan de ikke denne dato eller?” spørger hun så præsten og er helt uforstående.

“jo, men vi må få en anden udefra til at komme og vie jer” siger præsten så og fortsætter

“ingen af præsterne der er tilknyttet kirken vil vie jer fordi”…(og hold nu fast) 

“fordi i har været gift før”

WHAT…hvad sker der?..nu har jeg virkelig brug for at skrifte…

Kan det virkelig passe at dyre offentligt betalte præster der hver søndag prædiker for tomme sale, kan tillade sig eller at vi som samfund tillader, at de kan nægte at vie et par, blot fordi de har været gift før.

Tænk, hvis man ikke måtte sætte penge i banken, fordi man på et tidspunkt havde gæld. Helt ærligt, hvordan kan en præst dømme så hårdt og nærmest psykolgisk stene parret og udstøde dem fra vores kirke.

I mine øjne burde en præst være fordomsfri og ligesom Gud elske alle “børn” lige meget, om de er skilt, homoseksuelle, tidligere straffet eller syge. Kirken burde være et helle, et sted hvor ens historie er irrelevant. Et sted hvor man bliver mødt, forstået, hjulpet og hvor præsterne efterlever det de selv prædiker.

Til døden jer skiller..hold nu op og erstat sætningen med til kærligheden jer skiller.

51% af danskerne bliver skilt, må de så ikke blive gift igen? Er de pludselig en skamplet i vores samfund?

Man får lyst til at spørge om det mon er derfor så få bruger kirken og opsøger vores præster, blot fordi en gruppe af præster stadig er så snæversynet og fordomsfulde at de nægter at følge med tiden. De synger de samme gamle salmer og prædiker noget som de ikke selv kan efterleve. De er som de forældre der hele tiden fortæller deres børn de ikke må lyve, og så fortæller de selv små hvide løgne hele tiden.

Iflg. Lisbet Christoffersen, ph.d. i religionsret og lektor ved RUC har vi i Danmark to uddannelsesinstitutioner for præster, Menighedsfakultetet og Det Danske Bibelinstitut, som opdrager deres studerende til ikke at vie fraskilte eller foretage kirkelige handlinger for homoseksuelle. Hun siger også der i fremtiden vil blive flere præster rundt om i landets sogne, som nægter at vie fraskilte igen.

WHAT???

For mig bliver det som at være en del af kejserens nye klær når jeg sidder mig på den dyrtkøbte kirkebænk (Folkekirken koster hvert år danskerne otte milliarder kroner) og der så står en i en hellig kåbe og prædiker næstekærlighed, når man samtidig ved at vedkommende nægter at vie et elskende par, blot fordi de tidligere har været gift.

Ved du hvad, så har jeg altså ikke brug for den kirke og de “hellige” præster der lege Gud. Så starter de en hellige krig med mig.

Hvad vi har brug for er præster der er menneskelige..

Hvad mener du?

K(ærligst)

Metta

Hvis du kan lide hvad du læser, er du velkommen til at dele og jeg værdsætter et virtuelt high-five LIKE. Jeg hænger også hver dag ud på Bloggens facebook side som du kan følge eller Instagram . Håber at se dig der.

 

 

2 Comments Tilføj dine

 1. Charlotte siger:

  Det er desværre ikke unormalt..
  Vi har selv haft en præst i vores by som ikke vil vie, hvis man havde været gift før..

  Personligt synes jeg det er gammeldags tænkning fra kirkens side..

  Like

 2. Jesper W. A. siger:

  Det er et mindretal måske højst 10 % af præster, der ikke vil vie fraskilte, fordi de holder fast i ordene om “til døden jer skiller”. Præsterne er næppe dyrt betalte – de er de lavest betalte akademikere!

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s