Er det egoistisk at få børn?

Talte med en der bevidst har valgt børn fra. Hun sagde “det at få børn er jo i bund og grund meget egoistisk”.

Jeg forstod ærlig talt ikke helt hvad hun mente, fordi det for mig, netop er mine børn der har gjort at jeg blev mindre egoistisk. Det er som om, at i samme øjeblik der kom en baby ud, trak jeg samtidig hovedet ud af egen bagdel.

Pludselig hedder det ikke “jeg” men “vi” og for første gang er du sammen med et lille menneske, som du vil springe ud foran et tog for at redde.

Jo, mange kærester har nok igennem livet påstået de ville gøre det samme for dig, men når det først gælder, så er de nok ikke bedre end på Titanic, hvor langt de fleste mænd banede sig frem og nærmest smed kvinder og børn over bord, for at få  en plads i redningsbåden:-)

Jeg har også veninder hvis mand sagde han ville gøre alt for at redde hende, lige indtil der kom en der var lettere at redde, en han i det skjulte havde øvet kunstig åndedræt med og så var der pludselig ikke længere plads til hende i redningsbåden.

Jeg kan mærke min mand vil gå meget meget langt for at redde mig, men kærligheden til vores børn er betingelsesløs, det er kærligheden imellem os jo ikke helt. Den kan godt føles sådan, men den kærlighed vi har er som en elastik, den kan strækkes langt ud. Men strækkes den alt for ofte eller alt for langt ud, springer den desværre.

Det ved alle der har leget den farlige elastik leg.

Vores forældre sagde altid vi ikke måtte lege med tændstikker, det var elastikker de burde have advaret os imod;-)

Kærligheden til vores børn er ikke som en elastik. Det er både en uadskillelig navlestreng samt en belastende fodlænke, der binder os. Indimellem føles lænkerne lidt tunge, da der følger et kæmpe ansvar med. Men for det meste er det trygt og det må som barn være dejligt at vide, at du altid har et mennesker der uanset hvad der sker og hvor tosset du ter dig, altid vil være der. Om der kommer et tog eller Titanic går ned igen, så vil vedkommende altid redde din røv, det er da pretty nice.

Det er også lige meget hvor grimt et barn du er, disse to tosser syntes du er noget af det smukkeste og viser glædeligt baby billeder af dig.

97b7uw6

Men dit baghovede ligner en smølfe hat, da du nægtede at komme ud og de så hæv dig ud i verden med en sugekop. Din mor må også have slugt rigeligt at de der farlige “elastikker”, for du ligner en Michelin mand der har elastik arme og ben…ekstremiteter der ikke kan udrette noget fornuftigt de første 3 år (for nogens vedkommende sker det aldrig).

Men alligevel klapper og hujer de som har du løbet en maraton, blot fordi du tog et enkelt skridt, mistede en tand eller sagde “far” (til den rigtige far) for første gang.

Hvis endelig man skal snakke om egosisme, så er det 100% ren egoisme der kommer ud af dig, den dag du føder.

Man kan altså ikke finde bedre allierede end forældre. Når de kigger ned i vuggen så er det poor love og hengivenhed. Kan man så kalde forældre egosister??

Ja, det er egoistisk hvis man ikke er villig til at kaste sig ud foran et tog, ikke føler man har overskuddet økonomisk, tidsmæssigt eller emotionelt eller magter at tilsidesætte egne behov for sit barn. Så er det egostisk at sidde et barn i verden.

Vi skal jo ikke bare forplante os, fordi det er det der forventes af os, fordi det er normen eller fordi der skal være nogen til at tørre os om munden eller bagi når vi bliver ældre.

Det er egoistisk og vælger man et barn af egostiske grunde, så vil dette barn aldrig føle sig 100% elsket eller ønsket. Jeg tror på, at alt det du giver dit barn i løbet af dets barndom, vil du få tilbage big time på dine gamle dage, iform af gensidig respekt og kærlighed.

Under mit studie dels på handelskolen men også på sygeplejerske skolen arbejdede jeg i hjemmeplejen. Det der slog mig, var hvor mange ældre mennesker der sad meget alene og havde meget lidt kontakt med deres børn. Men når man igennem længere tid eller efter en hel sommer kom hos dette ældre menneske, så forstod man nogen gange bedre hvorfor.

For mange forældre har været egoistiske og dyrket rovdrift på deres børn. Jeg kender rigtig mange, der alt for tidligt, blev “forældrene i familien” eller den der gentagne gange skulle sørge for at alle er glade, at deres forældre ikke drikker, er aggressiv eller kommer til skade.

De børn render et helt liv rundt med tunge skuldre, et nervesystem der konstant er i beredskab og med en alt for voldsom behager trang og ansvarsfølelse. De børn kommer ikke altid hjem af lyst, da de her bliver mindet om det der var eller alt det der burde have været.

De kommer hjem fordi de er nød til det, af pligt og ikke kærlighed. Fordi deres forældre forblev egoister, fratog dem en del af opmærksomheden, kærligheden og dermed en stor del af deres barndom.

For som forældre får vi det vi giver. Ordet egoisme og forældreskab lyder helt forkert i mine ører.

Hvis du aldrig var der for dine børn når det var svært, så vil de nok hellere ikke altid være der for dig i de svære tider. Hvis de, i dine øjne, aldrig var gode nok, smukke nok eller dygtige nok, så vil du gå glip af alle deres farver og sider (også de skæve) og jeres samtaler vil være overfladiske fordi de er bange for hvad de siger og at de bliver bedømt.

Det var ihvertfald det jeg oplevede hos nogle ældre, der sad og rådnede op alene på et plejehjem, fordi en dag bankede karmaen på deres dør.

Vi ejer ikke vores børn, de er kun til låns. Klart laver vi alle fejl, men det vigtigste er at have hjertet på rette sted og at vores børn ved, at uanset hvad der sker, så er du der.

Det er da ikke egoistisk vel?;-)

K (ærligst)

Metta

Hvis du kan lide hvad du læser, er du velkommen til at dele og jeg værdsætter et virtuelt high-five LIKE. Jeg hænger også hver dag ud på Bloggens facebook side som du kan følge eller Instagram . Håber at se dig der.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s