Ups..hvad kan jeg lære af det?..

Jeg er altså novice når det kommer til hundehvalpe, jeg prøver mig lidt frem men må ærligt tilstå, at det er som at være mor for første gang. Jeg ligner et stort spørgsmålstegn i hovedet og render rundt og tørrer små urin klatter op alle steder. Men i det mindste har man da ikke gylp på trøjen og man behøver ikke op om natten for at amme.

33176593_10155668706669499_4894062749291642880_n.jpg

Giv mig en baby eller tre, det kan jeg finde ud af..

Erfaring er altså dybt undervurderet, mange gange så kigger man hen på hende den erfarne og tænker kedelig, knold i nakken og gammelklog.

Men det er efterhånden hende jeg ser i spejlet;-)

Jeg oplever ofte når mine teenager, en yngre facebook ven eller yngre veninde fortæller mig noget, at jeg er begyndt at tænke “jamen klart”. For det har jeg jo længe gennemskuet, sikkert fordi jeg på et tidspunkt selv gennemlevede noget tilsvarende og mærkede det på egen krop.

Som en lille film der spoles tilbage, så ser du dig selv lidt naiv, små forvirret og kun 20 år – stå og klø dig i lidt i håret…skægget… skridtet… what ever, over hvad der sker. “Ups, der skred hun da lige med min kæreste” eller “underligt han ikke ringer tilbage, han sagde jo jeg var den lækreste kvinde han nogensinde havde mødt, den lørdag nat kl 4:45 i baren, hvor du nok var den eneste pige tilbage i lokalet.

Når man er 20 år så føles alt nyt og tingene kommer lidt bag på en. Når man er 40 år så har man oplevet det hele før og der er intet som kommer bag på dig. Man bliver hende den trælse “hvad sagde jeg” type og flere gange om ugen, er du ved at æde din gammel hat over hvor naive mange mennesker er. Men du tier og krummer tæer, for du husker så tydeligt du selv var der engang, du kan faktisk stadig mærke det lidt.

Så for Gud skyld, sig aldrig “Hvad sagde jeg” for så ender du uden venner, familie og med en kold spand vand i hovedet. Fordi dine børn, mand, veninde eller nabo skal lave deres egne erfaringer – de skal mærke smerten, slaget, afslaget og den kolde spand vand, for ellers lærer de ikke noget. Mennesker er ret primitive, vi skal have et slag over fingrene, vink med en vognstang eller gå helt i knæ, før vi forstår. Pisk virker, men det gør guleroden heldigvis også, for hvor kan glæde, et kram eller et venligt ord også være en motivator samt læremester.

Jeg kan høre det på nogle af mine “op i alderen og knold i nakken, gammelkloge” veninder der er på Tinder, de kan gennemskue enhver mand, blot på hans profilbillede eller ved hans første sætning. Det er både godt og ondt, for den stakkels mand får sjældent en chance, de er benhårde. Der er ingen slinger i valsen og de har gennemskuet spillet og orker simplethen ikke at lege kispus eller kunstig jord mere. Hvis endelig de er til noget så er det at lege “tag fat”. Tag fat ved roden af det hele…de bliver meget praktiske og måske lidt kedelige erfarne omkring det hele og tænker..

  • jeg orker ikke små børn mere og slet ikke andres..(swipe til venstre).
  • Den sixpack han så tydeligt viser på profilbilledet og til hele verden og kæmper så hårdt for, det betyder at han river mere jern med andre end med dig, han vil aldrig være hjemme og han har endnu ikke lært hvordan man forsøder livet eller tilfredsstiller en kvinde.
  • Hvis han ikke skriver først eller inden for et døgn hvis der er et supermatch..så var matchet nok ikke så super godt endda og han bliver aldrig mand nok for mig. For hvis en mand er interesseret nok, så skal han nok finde dig, omend du er en nål i en høstak. Så der er ikke nogen grund til at være på stikkerne for en mand.
  • Hun vil aldrig kommunikere med en mand der tror på sine egne løgne.
  • Hun forventer mere end en kop kaffe 15 minutter på den lokale. For når hun endelig siger ja til at mødes, så gør hun sig også umage og er bedre end det.

Så næste gang du griner af hende med knold i nakken, der går tidligt hjem, så tag ikke fejl. Det er hende der griner hele vejen hjem, for hun orker ikke at stå på bordene længere eller prøve at imponere hverken chef, kollega eller tinder date. For der har hun været. Hun er tilpas uimponeret over hvad andre kan og giver sig ud for at være. For hun har erfaret at alle skuffer lidt, ingen er perfekte, de der fremstår allermest perfekt er dem som har mindst styr på det hele og blot prøver at dække over deres egen utilstrækkelighed.

Det gode ved at blive hende med knold i nakken er, at du har det ganske godt i dit eget selskab, du behøver ikke andre og du ved præcis hvem der klapper dig på ryggen  eller går bag din ryg.

Den hårdeste lærer du nogensinde vil få i dit liv er erfaring, for den tester dig først og giver dig først lektionen eller læringen bagefter. Nogle mennesker tager testen, men lærer ikke af det. De vil igennem livet blive testet igen og igen, indtil de fatter budskabet og bliver erfaringen rigere. Det er ufatteligt hvor mange lussinger nogle kvinder skal have før de går, hvor mange dage du går ked af det hjem fra arbejde før du siger op eller hvor højt dit blodtryk skal være, før du ligger dig ned.

Erfaring er ikke noget man kan læse sig til, det skal leves og erfares. Man skal mærke det på egen krop og sjæl. På trods af at der ofte følger flere rynker med efterhånden som man tilegner sig erfaring, så er det nok noget af det mest sexede der findes. Der findes ikke noget mere lækkert end at møde et menneske der har levet, er oplyst og helt rolig.

K (ærligst)

Metta

33402357_10155668683504499_7498939841422295040_n

Hvis du kan lide hvad du læser, er du velkommen til at dele og jeg værdsætter et virtuelt high-five LIKE. Jeg hænger også hver dag ud på Bloggens facebook side som du kan følge eller Instagram . Håber at se dig der.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s