Du er da bare så hellig..

Jeg var til et foredrag i denne uge, med forfatter Charlotte Rørth der siger hun har mødt Jesus. Jeg tør slet ikke tænke på hvor meget modstand hun har mødt på baggrund af den udtalelse, for jeg skulle næsten retfærdiggøre, at jeg tog hen og hørte foredraget.

Charlotte viste sig at være et meget fint og troværdigt menneske. Hun er journalist, mentalt velfungerende og inden mødet med Jesus, var hun ikke religiøs.

Jeg undrede mig mere over hvilken modstand hun havde mødt fra andre, end selve mødet med Jesus. Folk skrev, snakkede og hånede, der var nærmest hellig krig i det lille lokal samfund, hvilket der ofte er – når nogen fortæller noget man ikke forstår eller selv har set.

Det samme gælder når man har set en ufo, taler om engle eller fravælger at drikke komælk, så bliver man nærmest stenet verbalt.

Det er ikke alt jeg FORSTÅR. Men jeg tror det er vigtigt at vi viser FORSTÅELSE.

Vi behøver ikke være enige, men det helligste af alt i en verden med så mange forskellige mennesker, kulturer, religioner mm, burde være, at vi møder hinanden med forståelse og respekt. Hvad mange ikke ved er, at der ligger en stor FRIHED i ikke altid at skulle forstå andres måde at leve på og der ligger en stor portion FRED i ikke hele tiden at anklage eller at overbevise andre om, at det de gør er forkert. For det er en kamp, man aldrig vinder.

Jeg møder ofte denne drænende modstand, “hvorfor drikker du og dine børn ikke mælk?”, “hvorfor får dine børn ikke alle vaccinationer?”, “hvorfor bor du i Spanien, når nu dine børn er i Danmark”, eller “hvorfor rejser du så meget”. Ærligt, så bliver jeg ret træt. Jeg gider ikke forsvare mig selv eller mit liv. Det ville jeg hellere ikke gide, hvis jeg valgte at bruge tørklæde, var pornomodel, vegetar eller har været til numerolog.

Holy cow, hvor foregår der bare meget af den slags hellige krig på de sociale medier

Men også i skolegården, på arbejdspladser, ved frisøren, på villa vejen og nok også i mange hjem. Som er det en hellig ild, der skal holdes i live – så kommer vi konstant brænde på og fyrer op under hinanden og helligånden bliver erstattet med en plageånd.

Pernille Aalund og Kim Boye lavede for nogle dage siden en video, hvor Pernille gav udtryk for at mange har den opfattelse at hun er domineret af Kim, da han fremstår så maskulin og dominerende. Som om hun ikke længere kan tænke en selvstændig tanke og er hun den muslimske kvinde med tørklædet, så konkluderes der straks at vedkommende automatisk er underkuet. Men det er nok næppe tilfældet med Pernille, der har større nosser end de fleste mænd, og det kender jeg faktisk også mange med tørklæde der har.

Jeg skal ikke gøre mig hellig og sidde her med pudset glorie og fraskrive mig alt ansvar for at puste til denne uheldige eller hellige ild, hvor jeg tror jeg ved bedre end alle andre. Men jeg prøver virkelig at lade være. Jeg forsøger at indstille skydningen, kaster lidt helligt vand på gløderne og kigger mig i spejlet og ser jeg ikke er Gud eller dommer over hvordan andre skal leve deres liv eller hvad der er rigtigt eller forkert.

Nu har vi snart nogle helligdage, hvor vi helligere os familien. Nyd dem, både dagene, børnene og de ekstra hellige timer med ro.

Mine store er også hjemme og jeg glæder mig til at kysse, snakke og hygge med dem hele påsken. I dag var vi i skønne Malaga (knus elsker det). Spanierne er noget så hellige og går vildt meget op i påsken og fester som også de har set ham her Jesus:-)

 

Dejlig Påske.

K (ærligst)

Metta

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s