Opskrift til den dovne og kritiske.

Mennesket er generelt ret dovne anlagt. Vi vil gerne lave mindst muligt arbejde, men have størst muligt afkast. Det gælder både i arbejdsøjemed, når vi træner, spiser eller har sex.

Det er nu ikke fordi jeg ligger mig fladt ned og kun modtager i livet. Men jeg laver gerne genveje, snyder en smule (det hjælper dog ikke at stille badevægten tilbage..I know), ved hvor man kan få det sundeste take away, jeg komprimerer gerne min træning til max 15 minutters effektiv træning for at få det overstået (det kan alle klare) og er nu også begyndt at lave mit eget sunde fastfood.

I øjeblikket er jeg helt oppe at køre over dette nemme og lækre rugbrød. Det tager ingen tid, smaskes bare sammen og skal ikke hæve.

Jeg købte en masse sunde melsorter, kerner og frø og så fik faktisk Christopher til at dosere det i lufttætte frostposer. Det elskede han. Han lavede 6 ikea poser af vores egen melmix.

De ligger nu i køleskabet, hvilket er bedst på solkysten (for at undgå at de udvikler dem til en zoologisk have..ad) men det behøver de altså ikke i det kølige Danmark.

Her ligger de så og venter på at den små travle mor (ja, selv mand og børn kan finde ud af det) tilsætter 7 dl vand og rører det hurtigt med en ske. Vupti og så bare i ovnen. Det bliver ikke lettere, skal ikke hæve (gær er ikke sundt alligevel) og smager virkelig IKKE som et quick fix, men som et surdejs langtidshævet brød.

Det bliver et lille rugbrød, vi er kun 3 hjemme lige nu, så det passer perfekt til os. Men ellers må du selv dobbel op, hvis du kører stordrift.

29512158_10155530151609499_2661747767709270016_o.jpg

  • 2 dl knækkede rugkerner eller 2 dl hel boghvede kerner hvis du vil have en glutenfri version.
  • 2 dl havregryn (findes også som glutenfrit. Boghvede el hirseflager kan også bruges)
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 3 dl mel (rugmel, grahams, spelt eller den glutenfrie version: boghvede, rismel.
  • 1 1/2 sødt (honning, stevia gold eller flydende fiber sirup)
  • 2 spsk kakao ( for farven, jo mørkere desto sundere tror vi det er)
  • 2 spsk bage husk – loppefrøskaller til bagning (fåes ihvertfald i helsekosten)
  • 1 1/2 tsk havsalt
  • 7 dl vand

Tænd ovnen på 225 grader. Blad det hele sammen og rør det med en ske (se specielt kakaoen er fordelt). Kom 7 dl vand i, rør det let sammen og kom det i formen beklædt med bagepapir.

Kom det i ovnen i 15 minutter og skru ned til 175 grader og giv det 2 timer. Jeg tager brødet ud af formen efter en time, så det får en mere sprød kant.

Så nu er du også en del af min Quick fix hemmelige gruppe…for nu kender du min hemmelighed og ved jeg er mester i hurtige (sunde) løsninger. Så kan man jo måske også nå at lakere negle eller at kysse sine børn.

Næste gang tænker jeg du skal have opskriften på min “5 minutter og verdens sejeste mor” kage.

K(ærligst)

Metta

29496938_10155530197724499_5193924807413989376_o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s