Kære teenager, og du syntes jeg er pinlig.

Tænk de syntes vi er pinlige, når det er dem som tissede i bukserne til skolefesten, blot få år i forvejen. Dem som stjal æbler ved naboen, engang spiste en bussemand og dem som du tog i at prøvesmage på hvert af Shell tankens blandselv slik, og så efterfølgende lå dem tilbage.

Og kære teenager, du kalder mig pinlig?

Det er lige det vores teenagere kan. De får os til, at føle os som oldtids fund og kigger på os som om man er Frank Hvam i Klovnen.

Jeg følte mig ikke gammel før jeg fik teenagere. Pludselig en dag, da der kom 13 lys i kagen, så er man både pinlig, for meget og er bedst tjent med at sidde i en gyngestol i et hjørne. Så kan de meget passende komme forbi, når sweateren er færdig eller når de mangler penge.

Ikke mange år tilbage sad man og ammede dem i selvsamme gyngestolen, gav dem alt din tid, kærlighed og nattesøvn. Så det er jo ikke underligt man ser lidt halvgammel ud, er lidt træt og grå i toppen, det er jo faktisk deres skyld.

Og alligevel vover de at syntes man er for meget, den dag man rejser sig fra gyngestolen og danser lidt på bordene. “kom ned mor, det er pinligt”, “mor, du opfører dig ikke som en der er 45 år og med 3 børn” eller “mor, du kan ikke poste et billede, hvor du sidder på en pink flamingo i bikini”.

27848921_10155422883399499_1871656532_n

 

“Ved du hvad lille skat” sagde jeg. “Jeg kan gøre lige hvad jeg har lyst til”

Hvorfor får unge mennesker os altid til at fremstå så gamle, rynkede og kedelige.

Det er ligesom dem som først er ved at finde sig selv, er usikre og svingende i både humør og meninger. Hvorfor mener de, at det er dem som skal diktere hvad vi skal se, høre og hvordan vi skal opføre os. Lige efter rygning og sukker, så er teens med til at få os til at ældes hurtigst.

De mener godt vi må holde hånd, men hvis vi kysser lidt for længe, er de ved at løbe ud på toilettet og brække sig. Tanken om at nogen over 40 år har sex er uudholdeligt. De forstiller sig lidt det ser således ud:

Men de skulle bare vide at man ikke har haft ordentligt sex før man er blevet 40 år. Det er som at være pilot, det tager en del år før man bliver kaptajn og lærer hvor alle knapperne sidder.

27994035_10155422874374499_413762310_n

Det kan godt være det kun er min opfattelse, men jeg syntes altså ikke jeg er vildt pinlig. Jeg har faktisk ret meget styr på takt og tone, har situations fornemmelse (for det meste) og klæder mig efter lejligheden. Men det kan godt være Nicoline var af en anden opfattelse, da hun kommenterede min instagram profil og fortalte om hendes opfattelse af mig.

27989662_10155422766809499_114940052_o

Hun syntes jeg klæder og opfører mig, som om jeg er 20 år yngre end jeg er. Grauballe kvinden alias mig, skal åbenbart gå i store sloggi, spadseredragt og med blød hat.

Men tro mig så længe jeg har en kondition der er bedre end hendes, en krop der er mere fit end nogle i tyverne og et mindset der aldrig har været mere i balance, så tænker jeg det går.

Jeg håber aldrig jeg mister lysten til at kravle op i et træ eller at løbe igennem sprinklerne på græsset om sommeren. Jeg nægter at blive så gammel, at det er slut med at drømme, for så kan de lige så godt begrave mig 2 meter under jorden. Mit eventyr er ikke slut, tværtimod, det er kun lige startet. Måske bliver billederne jeg poster på min vej, mindre kønne, men de bliver mere meningsfulde og værdsat.

Den ene dag syntes dit barn du er det mest fantastiske skabning på jorden og i samme øjeblik de kan fylde en A skål, får bumser og dun på overlæben, så er man så outdated og ligner en der er så meget last season.

Kære teenager, det er jo IKKE os der pludselig forandrede os. Vi er de samme som vi var dagen før, i blev født eller fik acne. Det er jer som ændrer jer. Jer som skal finde ud af hvad der virker og hvad der ikke gør, og som pludselig er pinligt. Det er derfor i slavisk følger moden og alle unge render rundt i det samme tøj og i hvad modebladene dikterer. Fordi i endnu ikke er stærke nok til at skille jer ud og har fundet jeres sande jeg.

Når man bliver en halv gammel tosse som mig, så ved man godt hvad man gider og hvad man lader andre om. Man orker faktisk ikke altid at følge moden, trends eller at overgå naboen. Men har det faktisk ganske udemærket i vores gamle rynkede hud.

27938935_10155422792474499_1130616554_n

Men siden der ikke findes en anti wrinkle creme eller anti slip for børn imellem 13 og 19 år, der syntes man er pinlig. Så skal i vide at i skal ikke opdrage på os og diktere hvad vi skal. Der er jo en grund til, at i endnu ikke har fået stemmeret og må sidde bag bilrattet.

Så Max pinlig eller ej, jeg har jeg bestemt mig for at død ung, så sent som muligt.

Kram Metta

 

2 Comments Tilføj dine

 1. Ulla Villumsen siger:

  Kære Mette 😊. Hvor lyder det sundt. De er jo ved at udvikle sig til selvstændige unge, og har brug for at løsrive sig 😊 jo mere de holder af dig, jo kraftigere udtryk er de nødt til at bruge for at skubbe sig væk fra dig, og få lov at stå selv 😉 Tro mig, når de har passeret 20 ser de dig igen. Og de vil med stolthed præsentere dig for deres venner som en mor de synes er sej 😊 og du vil tænke: hvor kom den fra ⁉️ -vel og mærke hvis de pt lykkedes at få sig skubbet så langt væk fra dig, at de kan betragte hele dig, Held og lykke i processen. Bevar dig selv som du er, – voksen og pinlig 😜😉

  Liked by 1 person

  1. mettenoer siger:

   Ja, ik❤️
   Prøver at leve med det og glæder mig til de bliver 20 😁

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s