Hvorfor Metta?..

“Hvorfor bruger du ordet Metta” var der en som skrev til mig.
Jeg har hverken været til numerolog og der er tilpas nok power tilbage i Mette Nør Mønsted til at det IKKE skal udskiftes, så det er ikke derfor.

Jeg vil lige slå fast at jeg ved ikke nok om numerologi, men min overbevisning er at det er personen der skal bringe god energi og liv ind i navnet og ikke omvendt. Ikke desto mindre syntes jeg det er spændende, når nogle af mine facebook venner lige pludselig får et nyt navn, jeg knap nok kan udtale. Generelt syntes jeg man skal gøre lige hvad der passer en.

De jeg holder af, kan kalde dem lige hvad de vil, jeg finder nok alligevel et kælenavn til dem, der passer mig. Min søster hedder for eksempel aldrig Anne, men Søs.

Hvorfor er det at man pludselig en dag kalder kæresten Skat, lækkermås, Lovemuffin eller Musling? jeg tænker det ofte sker efter den nat, hvor man smeltede sammen. Jeg tænker omvendt det aldrig bliver brugt når hans underbukser ligger og flyder på gulvet eller når hun kommer alt for sent hjem fra en fest søndag morgen. Vi kalder jo heller ikke vores børn Molly eller basse, når de hænger i gardinerne. Da råber vi deres eget navn eller “Møj unge” alt for højt. Modsat øgenavne så er kælenavne sagt i kærlighed på et tidspunkt, hvor man mærker nogen under huden.

Nogle har kælenavne til deres båd, sommerhus ja endda deres egne genitalier.
Hvorfor så Metta? Metta var mit kæle eller kalde navn da jeg tog mindfulness uddannelsen. Vi var to Metter – og da den anden Mette præsenterer sig før mig, præsenterer jeg mig som Metta lige efter. Mest for sjovt, fordi vi lige havde læst om Metta og Metta meditationer

Hvad er så Metta og hvorfor vil jeg gerne associeres med det?

Først og fremmest er det fordi det bare giver Mette et mere varmt og et lidt mere internationalt eller spansk udtryk. I skal høre dem sige Mette her i Spanien, det lyder så hult og forkert. Jeg skal altid sige det flere gange, fordi de ikke kender det og aldrig ville sætte de bogstaver sammen på den måde. E udtales jo som et i på engelsk, og det lyder altså ikke vildt eksotisk, når nogen råber Mitti efter dig.

Bare et godt råd, hvis du venter barn. Vælg et navn der er internationalt. Måske du får et barn der elsker at rejse som jeg. Tro mig, han eller hun vil være meget taknemmelige over at få et navn andre kan udtale og huske. Hvilket internationalt navn er næsten underordnet, jeg tænker det er personen eller dit skønne barn der giver det karakter.

Da jeg var barn var Hugo, Hans eller Brian ikke navne der gav kryds på bal kortet. Faktisk så var jeg en overgang så overfladisk teenager agtig at jeg droppede en kæreste alene pga. navnet. Man skulle bare have kysset en enkelt aften, så lå man i sin seng og så navnene bøjet sammen i neon. Søren og Mette minder en om dagene på skolebænken hvor man skulle læse højt og alle kiggede. Mette og Brian var der ingen fremtid i dengang, så tænkte man straks ligusterhæk, Skoda, leverpostej, Bilka og du vidste du aldrig nogensinde ville slippe væk fra det hul, du mente du boede i. Derimod lød Daniel og Mette ret godt, indtil Matador blev genudsendt så tilpas mange gange, at Daniel navnet pludselig fik løse håndled og var til mænd.

Man skulle så tro jeg havde fået en hjerneblødning, da præsten i kirken sagde “vil du Mette, tage Per Kjeld til din ægtemand?”. jeg sagde JA uden at tøve og lad mig slå det helt fast eller bøje det i neon… jeg tog ham ihvertfald ikke for navnet og hvad nogen måske tror, heller ikke for pengene. For vi havde kun gæld dengang vi sagde ja til hinanden. Resten byggede vi op sammen og sammen pustede vi liv i vores nu fælles efternavn.. der kom firmaer, børn, flytninger til udlandet og eksotiske drømmerejsen samt en masse andre dejlige minder, der gav efternavnet, liv og mening.


Tilbage til Metta.. til de der ikke ved det, så betyder Metta ren og uselvisk kærlighed. Metta kan sammenlignes med en mor, der er parat til at give sit eget liv for at beskytte sit barn. Metta betyder evnen til at give uden ønsket om noget til gengæld. Ægte Metta er blottet for egoisme.

Mennesker er egoistiske indimellem og jeg har også albuer, så Metta er altså ikke noget jeg er, i sin reneste form, det er nok kun Dalai Lahma der er. Men det er noget jeg tilstræber og forsøger at efterleve.

Jeg tror på at hvis vi alle handlede lidt mere uselvisk og kærligt, så ville verden være er bedre sted. Jeg tror på at kærlighed og Metta er svaret samt løsningen på det meste. Er du trist, så tal lidt mere kærligt til dig selv. Er manden, konen, din teenager eller måske naboen sur eller vred, så send lidt ekstra kærlighed efter dem, for det er præcis lige nu de har allermest brug for det.

Et menneske der føler sig elsket og set, er ikke sur og vredt. Er vi i underskud på kærlighed til os selv, til andre eller fra andre, så er det lige meget hvilket navn du har eller lige meget hvor mange penge, fine “tasker” eller hvor mange uddannelser vi har, så føler vi os alene, energi forladte og triste. For vi vil bare alle gerne føle os elsket.

Jeg prøver faktisk også at sende lidt LOVE efter idioter, jeg lærer aldrig at forstå dem, men det gør det så meget nemmere for mig, at leve i en verden med dem.

Love is all we need

Metta

4 Comments Tilføj dine

 1. Marianne siger:

  Du er en Metta.
  Glemmer dig aldrig for den dag du fulgte mig hjem fra skole.
  Jeg gik mange gange grædende hjem pga mobberiet fra andre klassekammerater var blevet for stor, men en dag kom du og lagde armen omkring mig, og sagde det skulle gå, og jeg ikke skulle tage mig af de andre. Det var dem der havde et problem, ikke mig.
  Måske du ikke husker dagen, men den har sat dybe spor i mig, og står lysende klar, den dag i dag. TAK Metta. 😘

  Like

  1. Mette siger:

   Åh Marianne. jeg husker desværre ikke denne dag, men det glæder mig så uendelig meget, at jeg kunne være der for dig. Det er så trist at du skulle opleve mobning, børn er hårde. Tak for du skrev og minder os om hvor vigtigt det er at vi er ordentlige over for hinanden og hvilken effekt det har, når vi står op for hinanden ❤️

   Like

 2. jXLN siger:

  fdSo

  Like

 3. Marie siger:

  Kære Metta.

  Har lige fundet din blog på den mest eventyrlige måde, og har læst et par af dine indlæg..
  Jeg ligger med begyndende stress, sygdom og helt vildt meget kaos. De sidste 4 måneder, har påvirket en velfungerende skilsmissefamilie og ingen har overskud.

  Der er noget, der rører mig dybt ved dine indlæg og sætter refleksion igang❤️. Det sidder jeg og fælder en tåre over lige nu, for det er de helt rigtige følelser der kommer frem.

  Mange mange tak, det er et vendepunkt.
  Jeg er nemlig også typen der giver førstehjælp til alle, sætter festen igang, er familie cheerleader og prøver at kaste glimmer og glæde hvor jeg går, mens jeg bager kager fordi det bliver alle glade af.
  Og det kan jeg ikke lige nu, fordi jeg ikke har husket at passe mig selv.
  Jeg har i en sen alder valgt, at gå igang med at uddanne mig til pædagog fordi jeg ville hjælpe en masse børn. Nu ligger jeg med begyndende stress, fordi rammerne for de børneliv jeg skal gøre gode, er elendige og mine 2 piger betaler prisen.
  En helt anden snak.
  Metta 1000 tak. Jeg håber det skinner igennem, at du har sat noget positivt og værdifuldt i gang i mig❤️ ( og jeg har de fleste af dine indlæg tilgode ).

  Rigtig god lørdag

  Marie

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s