Blå piller og dårlig ånde..

Lige landet i kolde Kastrup..loaded med alt for meget bagage og søvn i øjnene pga. tidlig afgang fra Malaga. På bagagevognene er en kæmpe taske på 20,9 kg med ting til Nicoline, min trolley og ja, en håndtaske.

Jeg forsøger at navigere igennem den propfyldte ankomst hal med alt bagage og ved jeg bliver nød til at have en taxa hen til biludlejningen som ligger cirka 1 kilometer væk.

Der holder en hær af taxier. Efter at have ventet i en evighed, drømmer de nok ikke om at få en kort 2 minutters tur med mig.

Men hey..sådan er det i mange professioner, det er heller ikke altid luderen får den bedste tur. Hun får ovenikøbet måske den længste tur, og trækker nitten som er usoigneret og lige har skyllet to blå piller ned med en guld øl.

Tandlægen kan også få en æv tur, kører stolen ned og kigger ned i dødens gab.

Jeg har hverken spist blå piller eller har dårlig onde, da den høflige yngre chauffør hjælper mig alt min bagage ind i bilen.

“Hvor skal du hen”? spørger han, da jeg sidder trygt og godt på bagsædet. Jeg kan mærke en vis modstand mod at svare ham, for jeg forventer at der nok skal komme en reaktion eller at det bliver en meget stille tur.

“Jeg vil gerne hen til biludlejning” svarer jeg og da kommer så en pænt lang pause og energien i hele bilen ændres, det var næsten som om vi pludselig kørte tør for benzin.

“Jamen, så skal du jo tage lufthavns bussen” siger han lidt bebrejdende. “Jamen, det kan jeg jo ikke med alt den bagage” forsøger jeg at forsvare mig selv.

Kun 20 meter hen af vejen siger han “jeg ved ikke hvor biludlejning ligger”.  Jeg mistænker ham for at lyve og ved slet ikke hvad han vil med sætningen, ud over at han ønsker at gøre mig opmærksom på, at det slet ikke er et sted de kører hen.

Jeg dirigerer ham derhen, velvidende at han ganske udemærket kender vejen.

Da vi næsten når destinationen siger han lidt små irriteret “ja, det er jo en tur ingen ønsker”. “Det ved jeg” bekræfter jeg, inden han vender sig om og siger “det bliver kun 53 kr”. Trykket ligger han på KUN. Jeg tænker, det er da dyrt for 2 minutters kørsel med en æv følelse i maven – men rækker ham 100 kr og siger “behold resten”.

Velkommen til Copenhagen..jeg kan da umuligt være den eneste der skal til biludlejning med en masse bagage og bliver nød til at have en taxa.

Jeg forstår godt det var en æv tur for ham – men helt ærligt, jeg gider simpelthen ikke have dårlig samvittighed. Da jeg i Spanien engang skulle køre hen til biludlejning, sagde chaufføren at de korte ture var lidt dyrer, det burde man også gøre i kbh. så man undgår at være hende med den “dårlige ånde og de blå piller”

Men jeg fik min bil og fik en langt fra æv køre tur. Solen skinnede og Danmark viste sig fra sin bedste side.

23732227_10155215237879499_896073138_oMå dog sige, at vi kan simpelthen ikke blive ved med at dele Danmark i to. 240 kr for at komme over broen, det er jo uhørt. Hvad der er endnu mere trist er at Jyder og Fynboer skal betale 440 kr og naturligvis benzin for at besøge deres hovedstad. Det kan da ikke være rigtigt.

Tænk hvad det koster virksomheder og bremser nogen fra Jylland eller fyn i at søge arbejde på sjælland eller omvendt. Overvej lige hvor dyrt det er for en Københavner at falde for en pige i Nyborg. Helt ærligt.. den bro er forlængst betalt, skaf pengene på anden vis. Hvis jeg var politiker, ville jeg indføre en fast årlig vejafgift som man gør i Schweiz.

Nå, men jeg kørte tværs igennem Danmark til smilets by hvor jeg hygger med Nicoline og er nu på vej til min skønne venindes polterabend.

Smil

Metta

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s