#metoo.. for bedre mennesker.

I disse dage postes #Metoo på de sociale medier.

22563761_10155133845414499_1832444887_o

Hvor er det skræmmende hvor mange kvinder der føler de er blevet krænket af mænd. Jeg var godt klar over at det var virkeligheden – men det bliver bare endnu tydeligere, når ens facebook veninder – fortæller om de ar de har.

Jeg har aldrig været udsat for noget ligende..7.9.13

Jeg er nok blevet taget på numsen et par gange i de sene nattetimer – men jeg har vidst også selv haft lidt for lange fingre et par gange – så jeg tror og håber det går lige op.  Forskellen er naturligvis at jeg følte ikke mine grænser blev overskredet og festen stoppede der.

Jeg er blevet verbalt overfaldet både af mænd og kvinder – men det var ikke pga. af mit køn, tror bare de ledte efter en de kunne hæve sig over, kaste lidt rundt og jeg ligende åbenbart et offer lige der.

Nogle mennesker er så primitive og små indvendig at de har brug for at yde vold, provokere og gøre tilnærmelser for at føle dem stærke. Det gælder både mænd, kvinder, børn, søskende og sågar forældre. Mens du læser dette, er der en mor der er ved at banke sit barn ind imod en væg, af afmagt, frustration og vrede. Ude i verden er hun måske stille og forsøger at overleve, men hjemme puster hun sig op – og istedet for at opbygge respekt, så banker hun det ind i lille Sarah.

Og det bliver Sarahs virkelighed – hun får så dybe ar og en dag står hun selv som et stort monster og med en uudholdelig smerte, mens hun skriger de mest nedladende ord ned i hovedet på sit eget barn eller en tilfældig person på gaden.

Det jeg forsøger at sige er at det ikke kun er mænd der krænker – det gør kvinder også, tror bare det ofte er på en anden måde. Det er også krænkende at ignorere, mobbe, tale ned til eller bagtale andre. Jeg kender pænt mange kvinder – som føler at den som krænkede dem allermest var deres egen mor, som aldrig stod op for dem og latterliggjorde dem. Der blev aldrig vist ægte kærlighed og de følte dem og føler stadig at de er en stor skuffelse.

Med #metoo kan jeg være en smule bekymret for at vi lader vores døtre tro at mænd er nogle dumme svin. Det er de fleste mænd heldigvis ikke, der findes så mange fantastiske, varme og helte agtige mænd i verden, som meget nødigt vil have at de eller deres køn sidestilles med disse krænkere.

22662588_10155133845274499_847706689_o

Verden har ikke brug for bedre drenge eller mænd.. den har brug for at vi bliver bedre mennesker – den har brug for at vi viser vores børn og vores medmennesker respekt, kærlighed og omsorg.

Hvis man ikke får kærlighed, så vil man aldrig føle at man er værdig til at blive elsket og respekteret. Det er så vigtigt vi lærer vores børn.. at de betyder noget og ingen…absolut ingen har ret til at overskride deres grænser.

Vigtigt er det også at vi som samfund lovgiver og sikrer at man straffes og stilles ansvarligt, så snart man opfører sig dumt og uanstændigt over for et andet menneske.

Og til de kvinder – med ar efter overgreb. Så kan jeg som mennesker kun beklage, der gør mig sååå ondt, det er så frygteligt og uretfærdigt det du blev udsat for.

K(ærligst)

Metta

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s