Svensk pølseret i SMUK teltet..

Har aldrig selv troet det skulle ske..

Men jeg fik svensk pølseret i mit telt – fredag aften helt alene, midt under Skanderborg festival. Normalt står jeg helt foran i køen af oplevelser, smagsoplevelser og har i mit liv altid været en smule bange for at gå glip af noget MEN..

enten er jeg nu blevet voksen og ellers er jeg bare blevet bedre til at mærke efter, for fredag aften allerede klokken 23:30 lå jeg i mit telt. Da den sidste bod kun solgte Svensk pølseret, så blev det min natmad – som jeg indtog med stor velbehag i mit telt. Helt alene mens 50.000 festival deltagere gik amok uden for mit telt. Jeg forsøgte forgæves at tysse på dem men sjovt nok lyttede ingen.

Seriøst jeg orkede ikke mere, ikke flere mennesker, ikke flere indtryk, støj og fulde folk. Min telefon var tom for strøm og det samme var jeg.

Sad på den skønneste restaurant under bøgen, med de skønneste mennesker – men pludselig frøs jeg helt vildt, fik ondt i halsen og følte jeg var ved at blive syg. I virkeligheden orkede jeg nok ikke at se flere mennesker, starte endnu en lille brandert,  skåle eller indtage mere gift.

Så jeg gik hjem – i seng med mig selv og valgte at mærke efter – fremfor bare at følge flokken. Selv om teltet var mørkt, koldt og madrassen halvt flad, så var det lige der jeg skulle være. Jeg måtte varme mig selv, hvilket i sig selv krævede energi. Teltet var mega koldt og mine batterier skulle bare fyldes op.

I mørket og larmen fra 4 musikscener, pige hvin og mandebrøl, så kørte jeg de første 20 minutter en nærmest skizofren dialog med mig selv. I teltet lå hende vi alle kender – der altid prøver at overtale dig til noget, du i virkeligheden ikke gider..

“kom nu Mette, du lever kun en gang” og “der er kun festival en gang om året”…hun var meget insisterende – men jeg sejrede over hende..

Jeg lover at jeg aldrig mere forsøger at overtale nogen til at gøre noget andet end hvad de egentlig har lyst til..om det gælder en bytur, en ekstra drink eller det sidste stykke kage….for hvorfor??

Vi ligger så meget pres på hinanden og åbenbart også os selv. Tilbage står du så, som er du inviteret til den forkerte fest, i det forkerte tøj og ved ikke hvilket ben du skal stå på.

Men istedet for at stå – så lagde jeg mig ned..svinede mit fine hvide lagen med pølseret og danske rugbrøds krummer. Noget jeg altid har krummet tæer over før – var et bevidst valg.

Nu skal det ikke lyde som om jeg havde en kedelig festival..slet slet ikke.

Jeg havde de skønneste dage, mødte de skønneste mennesker og hørte det skønneste musik.

Jeg mødte festival deltagere, som jeg festede med for 5 år siden og ikke havde set siden. Vi mødtes som var det i går, snakken gik som var det i går og med det eneste tilfælles at holde en stor havefest og nyde livet.

Det er det smukke ved Smuk fest..

Alle lever lige NU, vinen smager bedre, bøgen er grønnere, musikken bedre – fordi man bare nyder og suger til sig af alt det gode. Og der er så meget godt – så mange grin, så mange smil, man hjælper hinanden, låner og deler..

Jeg har både delt toilet, bruser, hårbørste, føn, shampoo med vildt fremmede mennesker. En ville ovenikøbet låne mit håndklæde, men hun fik min beskidte t-shirt istedet. Jeg har delt vin med mennesker jeg nok aldrig troede, jeg havde noget tilfælles med og hvor elsker jeg bare at alle er så gavmilde med komplimenter, smil og ja for nogens vedkommende også deres kroppe..det fik jeg da med, da jeg tog en early nighter bag den tynde telt dug.

Og apropos den tynde teltdug, så vågnede jeg både op til lyden af snorken og morgen prutter – det bliver jo nærmest lidt for familiært. Men sjov nok slapper de fleste mere og mere af, alt efter hvor længe de gæster festivalen – de kommer rene og ny friserede onsdag, makeuppen hænger langt nede på kinden fredag og lørdag/søndag går de med samme T-shirt med pletter, daggammelt hår og undertøjet er sikkert blevet vendt:-)

Jeg elsker Smukfest, men jeg orker seriøst ikke at føle mig små deprimeret og kørt over af en vejtromle, som jeg har gjort hver eneste gang jeg tager derfra. Så næste år bliver det måske i et lejet hus eller et hotel med varme, en seng og et bad..og måske vælger jeg kun at feste hver anden dag. Drømme scenariet er at feste igennem onsdag, Vejle fjord el andet spa om torsdagen, amok fredag og så en hygge lørdag hvor jeg går i seng med svensk pølseret.

Jeg tog til københavn i dag – for at mødes med min skønne Phillip der fylder 17 somre imorgen.

Smil, skål & tak for i år

Metta

20786625_10154957958204499_404169212_n

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s