Ikke feminist..men humanist

Det kan sagtens være jeg stikker armen ind i et hvepsebo, når jeg bringer ligestilling og feminisme op i Danmark.

Jeg er dybt taknemmelig for mine seje medsøstre, der iført lilla tørklæder, bare bryster og røde strømper  kæmpede for at kvinder rent lovmæssigt har samme rettigheder som mænd, alt andet er stupidt.

Det jeg ikke kan lide er vis kampen bliver en kamp kønnene imellem og feministerne vil have os til være kønsneutrale og ens..“hvad kan en mand, som jeg ikke kan” sagde en kvinde jeg kender, da vi talte om kønnene og en kamp det er hvad det er blevet.

Der kæmpes på mange fronter, i hjemmet, på arbejdsmarkedet, på de sociale medier mm. og denne skyttegravskrig kønnene imellem syntes jeg ærlig talt ødelægger meget, også muligheden for en konstruktiv, nuanceret debat og et respektfuldt partnerskab.

For det første er kvinder og mænd forskellige rent biologisk og biokemisk. Rent genetisk og hormonelt er vi forkellige. Vi danner godt nok de samme hormoner, men i forskellige mængder. Efter min ophold i Thailand, så jeg flere ladyboys og de er et tydeligt tegn på hvor stor en rolle hormonerne spiller..rent medicinsk bremser man deres produktion af testosteron og giver dem det kvindelige kønshormon østrogen.

images-6.jpeg

Man kan mene om det hvad man vil..men nogle af dem er af er så ubeskrivelig smukke og feminine, at man næsten føler sig som Arnold Schwarzenegger ved siden af. Jeg ved godt der også er kirurgi ind over – men deres skæg, den mørkestemme og dovenskaben ryger (sidst nævnte var en joke). Mænd og kvinder er forskellige og heldigvis for det..

Det her er ikke et spørgsmål om at mænd skal være stolte krigere og kvinder sarte prinsesser..Hell no, men for mig gælder det om at finde styrken i min feminine energi og styrke. Hvorfor kæmpe en maskulin kamp med mændene – når vi er dem overlegne på så meget andet.

ad23f881c5aa012fbdff48e9a4f79b78

Det store spørgsmål er så hvordan vi som kvinder kan bruger vores feminine energi og styrke i en verden der er så maskulin. Det er her den store udfordring ligger for kvinderne.

Jeg har ikke lyst til at råbe og puste mig op, jeg har ikke brug for at overhale mændene eller løfte mere end dem. Jeg vil hellere høres og ses – og byde ind med det jeg kan i verden, ved at være reflektorisk, omsorgsfuld, et forbillede og ved inspirere på en kærlig og opløftende måde. Jeg tror der ligger en stor styrke i kvinder der løfter i flok.  Det har ikke noget at gøre med at løfte om kap med mændene, men at stå sammen og værne om værdierne i vores samfund, familien og iblandt hinanden.

726505d66d35b4c56a4354d870d433ef

Styrke ligger ikke kun i muskelmasse og om hvem der gøer højst – men også om hvem der tør elske mest, række ud og hjælpe andre op.

K (ærligst)

A brutally soft woman ..Metta

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s