Grib I egen barm..

Har lige set en kvinde gå på gaden (i Spanien) hendes skjorte stod åben og men’s hun gik på gaden hang barnet ved brystet og tog for sig af varerne..

images-8

Jeg tænke hun nok skulle nå bussen – og at det var take away i høj kvalitet og med con amore.

For at sige det mildt, så var hun langt fra diskret, hele forpartiet hang ud. Det fik mig til at tænke på Thailand, hvor jeg lige har været. Her er det ulovligt hvad hun gør og det falder dem for brystet, når en kvindes bryst ses. Derimod er det i Spanien helt ok både at gå topløs men også at amme sit barn i det offentlige rum.

Det er nu ikke fordi, det skulle være et “ammeindlæg”, men mere en snak om tolerance. For jeg er så stolt af at leve i et land som Spanien, der er så tolerant.

Tolerance eller det at tåle andres tanker og meninger, selv om man selv er uenig, er der en stor frihed i. For hold op man sparer mange kræfter på ikke at skulle blive forarget, kritisk eller fordømmende.

Men det har vist ikke altid været sådan..Spanien var et diktatorisk land indtil Franco døde i 1975. I de fire årtier Franco sad på magten blev op imod 5.000 homoseksuelle spaniere indespærret i de seksuelle genopdragelsesanstalter, hvor de i mange tilfælde blev tortureret eller i hvert fald tvunget til at se hetroseksuelle pornofilm i et forsøg på at “afrette” dem. Nogle endte også i behandling på sindsygehospitaler. Come on jeg er chokeret, det hører ikke engang middelalderen til – men vi skal kun tilbage til 70érne..

2014-07-23-gaymene1379371366872

Min foragt ..eller fordømmelse af det fordømte fik mig ned i bøgerne og jeg læste at Vatikanet betragtede igennem århundreder Spanien som den mest katolske nation i Europa, som bestemt også afspejlede et meget lidt tolerant samfund, hvor der var forbud mod abort, sex før ægteskab, homo ægteskab og prævention mm.

Men heldigvis har tiderne ændret sig, og Spanien har grebet i egen barm, lært af deres fejl og Spanien er nu kendt for, at have en af verdens mest liberale grundlove og ifølge EU’s undersøgelser er Spanierne de mest socialt tolerante borgere i EU.

I min verden er der ingen tolorance for arrogance, og jeg er pave stolt af at leve i et samfund der hylder forskellighed

Mere af det i verden…

K (ærligst)

Metta

ny-note-845x321

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s