Er julen hjerternes fest..

Her midt i jule travlheden kan man godt få fornemmelsen af, at vi har glemt hvad julen egentlig handler om. “jeg ønsker mig Yeezy sko til 1700 kr” og “jeg gider ikke med i kirke juleaften” lyder der fra familien unge mennesker. Imens har man sved på panden over indkøbslisten og todo listen der nu når gulvet. Dankortet er tyndslidt og man håber banken også er i julehumør. Julen er en dyr fest – som i Danmark alene koster omkring 9 milliarder kroner. Milliarder af lånte, surt optjente og for nogens vedkommende nemme kroner.

christmas-greed

Men alt imens vi stresser rundt og rager til os af marcipan, flæsk og gaver – så er der stadig flygtningebørn der fryser, ensomme der sidder alene og tiden efter jul er statistisk set højsæson for skilsmisser og brud. Hvorfor nu det?? spørger man sig selv. Kan vi ikke holde ud af være sammen så længe af gangen eller er der fordi manden har gramset lidt for meget på sekretæren til den årlige julefrokost, eller måske skyldes det, at vi for første gange nogensinde ønsker at efterleve vores nytårsforsæt, der blot er et ønske om at være glad.

c8633e70e4f68aa8ec79f95aaf58ad00

Hvert år indlægges over 100 danskere efter at have forædt sig juleaften. Som tidligere sygeplejerske har jeg aldrig forstået det, ærlig talt så syntes jeg det ville være så pinligt at forstyrre Falck og optage en hospitalsseng, blot fordi jeg ikke kan styre mig. Det samme gælder udpumpninger nytårs aften..voksne mennesker bliver indlagt, og man står lidt som sygeplejerske og tænker, at tiden kunne være brugt bedre på Lizzi på stue 4 med uhelbredelig kræft og lille Emil der har fået en voldsom forbrænding efter fyrværkeri.

Grådighed må næsten være det modsatte af taknemmelighed.

define-necessity-starving-african-children-vs-north-american-greed-shopping

Vores børn får ingen Yeezy`s til 1700 kr i år og bliver slæbt med i kirken juleaften, for hvis ikke jeg kan, så kan det være at præsten kan prædike lidt jule taknemmelighed ind i dem. Det er ikke fordi mine børn er anderledes end andre teenagere, og jeg er heller ikke hellig, men jeg ville af hele mit hjerte ønske at vi denne jul kunne være en smule mere taknemmelige og mindre online.

Glædelig Jul

Metta

e3ff4cb10e00f7b3_Actually.gif

2 Comments Tilføj dine

 1. Jesper Terkelsen siger:

  Fuldstændig enig! Julen er nok for mange (inklusive jeg) ikke en fejren af Jesus-barnet, men nok mere en form for solhvervs-fest med indbyggede kristne symboler (så de tidlige forkyndere kunne få Danernes til at sluge idéen om at lade sig døbe), hvor vi hylder solen og lysets tilbagevenden og får tid til lidt tiltrængt samling af hele familien, hvor vi glæder hinanden med gaver og kærlighed. Og helst off-line ja!
  En bekendt kaldte engang julefrokosterne for “amatørernes årlige swinger party” , hvor al hygge på kopimaskinerne og årets opbyggede begær på chefen eller chefens sekretær soudo-lovligt kan få lov at udfoldes uden ansvarsfølelse. Den ene gang om året, hvor køerne og tyrene “kommer på græs”, flyder øllet, snapsen og forstanden, og efterfølgende desværre også de moralske tømmermænd.
  Så lad os nu lade julenfreden sænke sig over os alle. Hold jer på måtten, æd moderat af den fede julemad, hold ungerne engageret, drik fornuftigt og hyg nu sammen og vær taknemmelig over at vi trodsalt lever et godt liv. Også uden de store dyre julegaver og forstoppelse…
  Glædelig jul, vi ses måske i kirken, selvom jeg ikke rigtig tror på ham den gamle deroppe 😉

  Liked by 1 person

  1. mettenoer siger:

   Hvor er det fint og sjovt skrevet – kan så godt forholde mig til det du skriver. Jeg er sikker på ham deroppe – hvem end han er, vil elske dit besøg juleaften. jule knus Mette ❤

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s