Grib i egen barm..& støt brysterne.

Det er Oktober – måneden hvor vi støtter brysterne. Fine små lyserøde sløjfer hænger rundt omkring, facebook er dekoreret med røde hjerter og de som har haft kræft inde på livet eller kender nogen der har, støtter lidt ekstra op og mindes.

For det er så følsomt et emne, der er så mange følelser og megen smerte samt frygt forbundet med kræft. Kræft er en sygdom, der rammer ca. hver fjerde dansker – det svarer til 95 danskere om dagen, der får det ualmindelig triste svar.

Vi ønsker alle at knække cancer, sidde en tændstik til og lade det gå op i røg – men det er desværre en brand vi umuligt kan slukke.

images-1.jpeg

Hvad mange ikke ved er, at vi ALLE igennem livet i perioder får cancer. Vi består alle af milliarder af effektive celler, der hele tiden deler sig. Indimellem sker det at nogle celler misforstår budskabet og deler sig uhensigtsmæssigt og til cancerceller. Som regel retter vores fantastiske krop op på det, uden at vi aner noget om hvad der er sket.

Men af mange årsager sker det nogen gange det at kroppen ikke formår at få styr på cellerne og pludselig mærker man en knude i sit bryst.

I mange år har det været meget svært at behandle kræft, hvilket først og fremmest har skyldtes, at man ikke har vidst nok om, hvorfor en normal celle bliver en kræftcelle. Man har derfor været nødt til at bruge meget bredspektret medicin, som ødelægger en bred vifte af proteiner og DNA i håb om, at kræftcellerne så ville dø. Desværre rammer man dog på den måde lige så meget raske celler som kræftceller, og faktisk dør størstedelen af kræftsyge patienter af bivirkninger efter behandlingen og ikke af kræftsygdommen direkte.

Vi har derfor brug for mere forskning på området og det er derfor det er så vigtigt at vi i Oktober har fokus på brystkræft eller kræft generelt og kan skaffe midler til at finde en måde at ødelægge kræftcellerne uden at skade vores ellers sunde og livsvigtige celler.

db1d5679fd2307ad45a7fbbadd8f8d2f

Mens der forskes på højtryk og for at man ikke overlader alt ansvar til videnskaben, så er der også en del man selv kan gøre i kampen mod kræften. Det værste for mig som patient ville være hvis jeg følte mig magtesløs – men det er muligt at gribe i egen barm og gøre noget …

Den første læge, som fremførte beviser for at kræft stortrives i surt miljø var Nobel prisvinderen Dr. Otto Warburg. Han opdagede allerede tilbage i 1930’erne at kræft skyldes for meget syre i kroppen, og at kræftceller trives i lavt pH miljø, og at kræftceller er anaerobe (det vil sige at de IKKE behøver ilt for at leve) mens alle normale celler har brug for ilt. Han fandt også ud af, at jo lavere vores pH-værdi er, jo mindre ilt er der, og jo højere pH (jo mere basisk vi er) desto mere ilt der til vores sunde cellers overlevelse.

Dr. Keiichi Morishita skriver også i sin bog ”The hidden truth about cancer” at hvis blodets pH falder tvinger det kroppen til at sende den overskydende syre ud i kroppen, da blodet ikke tåler udsving i pH. Hvis denne usunde proces fortsætter år efter år, vil det ophobede syreaffald gøre de berørte områder mere og mere syrefyldte, og dette vil til sidst føre til begyndende celledød. Grunden til vi har så meget syre – skyldes blandt andet vores livsstil. Og det er muligt at spise og leve sig mere basisk. Det er for de fleste mennesker forholdsvis enkelt at gøre miljøet og urinen mere basisk ved at spise flere grønsager, drikke friskpressede grønsagssafter, spise mindre brød, kød og sukker, drikke mindre kaffe og rødvin og motionere mere. Det kan også være en god ide at checke vandet, for tro det eller ej, dit vand kan også være for „surt“. En god, lang travetur hver dag i den friske luft er også fantastisk befordrende for indre sundhed.

Forekomsten af kræft er kun stigende – påtrods af at det på verdensplan er en af de mest gennemforskede sygdomme. Naturligvis bliver vi ældre, men vi bliver nød til også at gå ind og kigge på andre faktorer som livsstil, stress, forurening og det nye er også vores tanker. Vores psyke spiller en større rolle end først antaget.

Bruce Lipton er amerikansk forsker og cellebiolog –  skriver i hans bogen de ”Intelligente Celler”, at det er miljøet indeni og udenfor cellerne, der tænder og slukker for de genetiske dispositioner. Kræft kan ifølge Lipton sagtens ligge i generne, men behøver ikke nødvendigvis at komme til udtryk. Det, der ifølge Lipton påvirker miljøet i og omkring cellerne, er vores tanker, det vi spiser og drikker og hvor meget ilt, motion og sollys vi får.

Altså ved at tænke positivt, lade være med at ærgre sig, tale ordentligt til sig selv og finde ro, det er en fantastisk start i kampen mod kræft. Ved godt det er svært at tænke positivt, når man sidder med en dødsdom, men det er forebyggende (livet er også sjovere) og men med forskellige redskaber og fokus på det, er det muligt at ændre sit mindset.

Jeg oplevede ofte som sygeplejerske hvor forskelligt mennesker håndterer en sygdom, og de som havde et godt netværk, et postivt sind, håb og tillid til at alt nok skal blive godt igen, var ofte dem som blev helbredt og kom hurtigst over sit sygdomsforløb.

Desværre er der også dem som kæmpede (Malene Klinkgsaard unknown ) men hvor troen og et positivt sind desværre ikke var nok.

Denne måned er der fokus vores bryster, hvor så meget kvindelighed ligger begravet. De kære bryster med så stort potentiale. De kan både forarge, få opmærksomhed, ophidse, berolige og producere.. fordelene er mange.

kan-man-amme-for-meget08-putin-femen-thumbs-up-w710-h473-2x

Mange mænd vil misunde Idrætsekspert Jean-Denis Rouillon – han kan igennem 15 år bryste sig med at have studeret 130 kvinders bryster. Undersøgelsen foregik på University Hospital i Besançon.

Mange mænd vil måske påstå de også har over 15 års erfaring og uden at prale har mærket 130 kvinders bryster inklusiv deres egen mor. Men Jean-Denis Rouillon har nok et lidt mere seriøs og videnskabeligt tag i dem og konkluderede at de holder formen bedre hvis man smider bh èn. Flere af kvinderne i undersøgelsen syntes også de havde mindre rygproblemer, trækker bedre vejret og får ligeledes en bedre holdning uden brug af bh.

Mange kvinder føler sig nærmest nøgne uden bh og nægter at forlade matriklen uden. Dels ønsker vi ikke at man ser forlygterne tændt, men der er efterhånden også så meget fokus på bryster – at man nærmest ikke tør vise naturlige bryster frem. Hvor der kun er et bryst, eller bryster hvor det ene er lidt større end det andet og hvor både tyngdeloven samt ungerne har hævet og slidt i dem. Så vi har gjort os afhængige af mascara, foundation, shapewear og ja brysterholderne med push up effekt og støtte. Det nye er nu numsepads i trusserne så vi alle får en numse som Jennifer Lopez.

Men helt ærligt det er jo ikke naturligt at snøre sine bryster op, komme en skarp bøjle nedenunder – der lukker af for lymferne, for i 12 timer at elevere og samle dem med wonder materiale så de strutter af sundhed.

wrongbrasize.jpgUnknown.jpeg

 

Men sundt er det langt fra. Når vi bruger bh, så er det ydre tryk på lymfe karrene større, som medfører at kroppens lymfevæske ikke rigtig kan flyde frit og dermed ikke gøre sit arbejde ordenligt. Lymfe betyder klart vand på latin og dets fornemme og meget vigtige opgave er at rense og forsvare kroppen mod bakterier, virus og kræftceller mm. Kroppens lymfesystem er som et fint spindelvæv, et finmasket netværk der er repræsenteret i rig mængder ved brystet og armhulerne. Ifølge forskeren David Moth ser det ud som om, selv en let bh vil forårsage et ydre pres på lymfekarende, som overstiger det indre pres i  vores lymfekar og system. De undersøgte kvinder i alderen før menopausen, og fandt ud af at kvinder der går med bh, har dobbelt så stor risiko for at få brystkræft, som kvinder i samme aldersgruppe der ikke går med bh.

Jeg har efterhånden større og større respekt for min datters klasselærer på Steinerskolen, der sikker var ung i 60 erne og som nægter at bruge bh. Tror ikke jeg var den eneste der havde svært ved at fokusere når der var forældre møde og jeg overhørte engang en far sige “hun får altså ikke det optimale ud af den barm”, og nej det gjorde hun ikke, men hun er da en del klogere end vi andre – og optimerer sin sundhed.

Anyway hvis vi skal opsummere og tage en naturlig approach til det at gå med bh. Så gælder det at smide bhèn når du er på hjemmebane – din mand elsker det og du viser samtidig din datter eller din søn hvordan rigtige bryster sidder. Mange unge mænd tror jo efterhånden vi alle render rundt med porno bryster og de kan næsten kun blive lidt skuffet, første gang kæresten åbner sin wonderbra og han får flere kilo bryst i hovedet – eller intet – for alt var vat.

Anyway lad os støtte hinanden samt passe på os selv og vores kære celler.

Tanker til de der kæmper samt alle de der har kæmpet.

Unknown.png

(k)ærligst

Metta

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s