You can’t make everyone happy..you are not pizza..

Jeg har lige været i pizza heaven ved  Pizzamos her i Spanien og nu ved jeg at..

“beauty comes in all shapes and sizes. Small, large, circle, square,

thin crust, thick crust, stuffed crust, extra toppings”.

Jeg havde samlet 11 kvinder og sammen fandt vi den helt perfekte opskrift på pizza.14322422_652850558212470_4107358007578882406_n

Ingredienserne er egentlige ret simple. Det er hoved ingrediensen til gengæld ikke, for det var 11 håndplukkede kvinder – alle med hver deres smag lige fra det søde, det stærke og det ekstra spicy.

This slideshow requires JavaScript.

Vi tilsatte et par gode glas vino tinto – sådan efter behov, 1 dl nysgerrighed og 6 dl grin. Det blev æltet sammen med gode snakke, åbenhed, skøn natur og så med varme i råmængder, så kanterne blev lige så sprøde som pigerne.

“Hvem har brug for terapi, når man kan få pizza”…

adbb0db44b43b26575cabcb4388a8771

Generelt, er det lige meget om det hedder pizza, coq au vin eller falafel. Mad og mennesker er den bedste terapi og det mad kan, er at samle mennesker. Normalt, når jeg er ude så er det oftest med mennesker af forskellige nationaliteter. Men denne håndfuld kvinder var all and real danish Pastery. Alle 11 med det tilfælles at de har valgt at bosætte sig i udlandet.

Det er så nemt at kritisere Mohammed og Yasmin, og skyde dem i skoene at de ikke er gode nok til at integrere dem og danner ghettoer i Vollsmose eller Gellerupparken. Men det er lige indtil man selv rejser ud i verden, da forstår man godt hvorfor der bliver dannet grupper, ghettoer eller kolonier med dem man deler nationalitet, kultur, religion, humor og ja (i dag også) køn med. Jeg siger ikke at det er rigtigt og at det skal være sådan, men efter at have boet i udlandet i flere år, så syntes jeg indimellem det er dejligt at mødes med andre danskere, det er bare en samhørighed og så meget man ikke behøver at forklare og som er implicit.

For eksempel skiller den danske humor sig ud. Jeg har oplevet at sidde i et selskab med andre nationaliteter og så sagt noget, som jeg selv syntes er sjovt, men hvor de kigger underligt på mig, for at se om jeg virkelig mener det jeg siger. Andre nationaliteter kan let misforstå dansk humor med vores sarkasme og ironi og kan godt blive fornærmede over den lidt mere grovkornede form for humor. Og det er så her dagens blog overskrift kommer ind i billedet – “you can`t make everyone happy, you are not a pizza..

Så denne dag, blev der talt, grinet og grædt på dansk..men til gengæld var maden Italiensk – kokken Belgisk – og rammerne Spanske. Der var ikke tid til mobiler (med mindre vi tog billeder) og ingen tænkte på kalorie indtag – for der blev bare nydt og Peters pizzaer er seriøst nogle af de bedste pizzaer jeg har fået, og jeg har endda været i Napoli.

Pizzamos ligger i Coin i den spanske campo – højt, øde og naturrigt. Det er så smukt og autentisk – at man næsten føler man er med i den spansk udgave af bonderøven.

13923475_629922143838645_3313382989450116000_oStedet ejes af Peter Staes fra Belgien der forøvrigt er dansk gift. For det første er han en super hyggelig mand, taler godt engelsk og man fornemmer også tydeligt hans passion for mad. Han er uddannet kok samt fotograf og bliver blandt andet brugt af Noma, når de skal have taget billeder af deres mad.

Peter charmerede hele selskabet, og fyrede godt op under os. 4 timer tager det at varme den store stenovn op – og den er så varm, at det kun tager 2 minutter at bage en pizza. Stedet duftede af skøn tomatsovs og frisk basilikum og vi skiftedes vi til at lave og smage hinandens pizza.

Peter sluttede af med at servere “a lick of Belgium chocolate”. Meget opfindsomt, sjovt og semi frækt. Alle fik udleveret et piskeris med Belgisk chokolademousse og så var det bare i gang med at slikke, som man gjorde på køkkenbordet da man var barn.


Smil

Metta.

Til dig der er på (pizza) kanterne…omkring Coin i Spanien. Så fik jeg overtalt Peter til at give bloggens læsere 10% rabat.

Pizzamos (coin):

pizzamos0620699499_167403685669927807_n.jpg

One Comment Tilføj dine

  1. Jesper Terkelsen siger:

    Jeg havde en rigtig glad hustru hjemme igen efterfølgende 🙂

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s