Kvinder er de sejeste transformers

transformergirlMin søn sad med sin transformer – til dem som ikke kender det, så er det et stykke legetøj, der kan transformeres fra en bil til den sejeste robot.

Jeg kiggede på ham, hvor begejstret han var over transformationen og jeg husker hvordan jeg selv som barn elskede at læse Askepot, og fulgte hvordan hun transformerede sig.

 

Kvinder er naturligvis ikke et legetøj og heller ikke askepot, det er jo ikke alle der får prinsen. Men hvor ser jeg bare mange kvinder der i løbet af en dag eller på blot få timer kan transformere sig fra at være den kærligste mor til superwoman bag tastaturet, skolekateteret eller på hospitals gangene.

Lige fra veninden der lige har fået at vide hun har kræft i brystet, som både formår at hive familien op, gennemgå kemo, huske alle fødselsdage, bage klassenstime kagen og samtidig passe sit arbejde.

Jeg ved ikke hvor denne urkraft kommer fra – men uanset udfordringerne omfang, tager de forskellige kasketter på, handler og har en evne til at tilpasse sig den situationen de er i. Længe leve kvinder – det er som om de dirigerer et symfoniorkester af følelser og udfordringer – alle med hver deres lyd. Nogen gange spilles der falsk og det lyder som trækker man en kat i halen, og det er set at kvinder kan transformere sig til noget af en harpe på et splitsekund. Men det kvinder er så suverænt gode til, er at holde musikken igang og der er dage hvor det hele bare spiller..og hvor selv Mozart ikke ville nå en til sokkerholderne.

Men da jeg sad og kiggede på min søn transformere bilen til en robot, tænkte jeg på hvor vigtigt det er at vi udvikler os og for de fleste af os har vi i livet, alle mulighederne for at transformere os til at blive meget smukkere, stærkere, mere i balance eller hvad vi nu gerne vil.

Vi elsker at se før og efter billeder af andre, og se andre der udvikler sig til det bedre. For nogen går transformationen dog lidt bedre end hos andre..

Men det er jo på det ydre. Der hvor de største og mest fantastiske transformationer sker, er når vi føler vi lykkes, hvor vi f.eks færdiggør en uddannelse, tør stå frem eller bare lærer at elske os selv lidt mere.

d2b66ab0401f74a9544d4278ea480b42Der skal blot et par smukke sko til at transformere en, gangen bliver anderledes og der bliver lidt mere lækkernes over en måske grå hverdag. Men en løbetur, gåtur langs vandet, noget musik eller et glas vino med veninden kan også hjælpe transformationen til det bedre og få smilet frem.

Generelt syntes jeg det er så vigtigt vi rykker, udvikler og uddanner os – ikke for at transformerer os til en anden, men for at få det bedste frem.

 

 

I dag er det FN`s internationale pige dag, ikke nok med at vi rykker os selv, men hvor er det skønt at FN har fokus på bl.a pigers uddannelse. Der mangler omkring 75 millioner piger i klasseværelserne verden over hver dag, kvinder udgøre dermed 64 procent af verdens analfabeter. At sikre pigers uddannelse er et moralsk ansvar, men der er også stærke beviser på, at ved at uddanne piger, transformerer man den enkelte pige men det har også en positiv effekt på samfundet, som fattigdomsbekæmpelse, retfærdig vækst, ændring af samfundsnormer og demokratisering.

Så hallelujah for transformationer

Smil Metta

FN`s international pigedag.

  • Kun 30 procent af verdens piger går i skole. I 2015 vil piger og kvinder udgøre 64 procent af verdens analfabeter.
  • En ud af syv piger i udviklingslande bliver gift, før de fylder 15 år.
  • Over halvdelen af alle voldtægter mod piger sker, før de fylder 18 år.
  • Hver dag bliver 25.000 piger under 18 år giftet bort.
  • 1,2 millioner børn er udsat for menneskehandel hvert år. Mange ender i prostitution.
  • Op mod 140 millioner piger og kvinder menes at være omskåret på verdensplan.
  • Hvert år risikerer op mod tre millioner piger at blive udsat for indgrebet.

Kilder: Plan International, WHO og FN

international_day_of_the_girl

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s