Aldrig havde jeg troet de kunne blive så lange..

Har lige haft min første mammografi. Min spanske læge syntes at med min alder så var det på sin plads og så kunne hun også lige høste lidt ekstra kroner fra forsikrings selskabet. Hun sendte mig ihvertfald lige fra GU lejet til en mammografi og ultralydscanning. Det er nok en god ide tænkte jeg og hoppede af briksen, og gik ned i kælderen på det store hospital Sanit på solkysten. Her skulle jeg så vente – og ventede i meget lang tid – men der var bestemt også nogen der så ud til at have mere brug for røntgen end mig. Alt imens jeg sidder her – tænker jeg på de af mine veninder der har været igennem en mammografi og efterfølgende fik fjernet brystet. I rummet sad en kvinder uden hår, som nok allerede var i behandling og skulle se om der var en bedring og ja så sad der måske kvinder, der har mærket en knude. For dem er det kniven for struben og klar besked lige om lidt. Så jeg venter med glæde og er taknemmelig for det kun er en forbyggende undersøgelse.

Endelig bliver det nummer 303..det er åbenbart mig. I dag er jeg et nummer, for ikke en eneste gang er der en som præsentere sig og de spørger kun om mit navn da de har brug for at vide om brysterne hører til Mette Nør Mønsted som der står på sedlen. Da jeg står foran vridemaskinen tænker jeg på hvor meget lettere det ville være med en stor barm, for det bliver da ikke nemt at få en lille B skål presset totalt fladt imellem glasset. Nogle veninder har før sagt det gjorde ondt – så jeg var lidt spændt på hvordan det ville gå.

Og jeg blev godt nok presset flad..har aldrig troet mine bryster kunne blive så flade og lange og jeg åndede faktisk lettet op, da de spang tilbage på min krop igen.

934644-7-1393523846081

Herefter blev jeg sendt ind i et mørkt rum hvor ultralyd maskinen står, bh èn af og får udleveret et miniature håndklæde til at skjule attributterne. Og der midt i mørket kommer lægen ind..og ser ualmindelig sød og spansk ud. Så pæn at jeg rødmer en smule og forsøger at dække mig en smule med det lille stykke stof.

Vi taler en blanding imellem Banderas og Iglesias..blot inden for sidste holdbarheds dato. Jeg ved ikke om det er mørket – der ser vi jo alle godt ud, men efter at han har spurgt lidt til min syge historie eller mangel på samme, da spørger han hvad jeg hedder (dette på trods af at mit navn står på papiret). Jeg er ikke længere et nummer, men en halv nøgen kvinde der snart skal blottes af den pæneste læge jeg nogensinde har set, og believe me som sygeplejerske har jeg godt nok set ret mange. Tror vi alle har drømt om en lækker læge, ligesom de fleste mænd har fantaserer om en fræk sygeplejerske. Men i virkeligheden, vil vi altså ikke mødes med ham i et GU leje, på en hospitals briks med morgenhår eller når vi kommer hjem med diarre efter en tur i Zimbabwe og virkelig skal presse sammen for ikke at lave i bukserne.

Nå, men Mr Handsome løfter lidt på den lille vaskeklud, hælder kølig gele på mit bryst og kører langsomt lydhovedet rundt på mit bryst mens hans scanner. Der er helt stille i rummet og jeg vælger at lukke øjnene og tænke på hvad vi skal have til aftensmad og hvad Christopher skal have til fødselsdag.

Den store finale er dog da han er færdig, læner sig ind over mig, smiler og på sit spansk engelske siger…”Your breast are absolutely fine”

Yes, jeg er rask. Sendte efterfølgende en besked til ham der normalt undersøger dem og bryster mig med at alt er iorden.

14543452_10153944904939499_1231382673_n

K (ærligst)

Metta

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s