Mænd & Ikea?..uden samlevejledning.

Hvad er der med mænd og ikea? hjemme hos os kræver de af hankøn en del, inden de så meget som sidder deres ben i Ikea, de orker ikke at bevæger sig igennem junglen..

lead_960

Det er lidt forskelligt hvad de vil have.. Lillebror vil gerne have is og det har ikea allerede styr på. De hælder allerede ved indgangen mad ud over disken, til alle de sultne mænd i assorterede størrelser og aldre.

Den store (søn) kyler gerne 4 hotdogs til 50 cent pr styk ned…50 cent tænker jeg og kan se den stakkels ulykkelige svenske gris for mig, der har lagt krop til, og endt sine dage i billigt skind og 3000 km væk i munden på en Spanier. Den skæbne er der måske mange der godt kunne tænke sig, men jeg tænker hvor godt et liv kan den have haft når det sælges så billigt.funny-hot-dog-sign-ikea-warning-size

Tredie bukkebruse – ham med pungen..har tidligere ytret sig om at der burde være en warning bag på Ikea kataloget..De 3 Sèr: Ikke medbring manden før han har Spist, Skidt & fået Sex…(til gengæld kan du så få lov at købe hele Ikea bagefter)

Sjovt nok kan ikea ikke hjælpe med sidstenævnte, de har ellers madrasser nok. Men hos os føles det lidt som en overlevelses tur og hver gang jeg går imellem rækkerne af garderobeskabe og udtræks senge føler jeg mig skiftevis lidt som en kvægdriver og en cheerleader.

Jeg kan godt forstå de syntes det kan føles en smule klaustrofobisk – da man som køer er tvunget til gå hele varehuset igennem – det er ensrettet og er man først  kommet ind, kommer man aldrig ud igen…ihvertfald ikke uden en masse billigt bras og en stor pose Köttbullar fragtet helt fra sverige til spanien – til den nette sum af 2 euro.

Men jeg fik dem kvindelistet ind i labyrinten, lokket med kys og endnu en stor madhal ved udgangen.

Der midt i køkken sektionen, ligner de nogen der er lige så ustabile som en ikea stol, og mindst lige så svære at samle som en ikea skab.

Lillebror gemte sig flere gange og jeg ventede bare på han sprang ud af et skab og råbte  “Iàm back from Narnia!”. 14182428_10153864996779499_333436324_nFlere gange havde jeg lyst til at give de 39 euro som Ikea tager for at levering og så kunne de meget passende sidde teenageren af uden for hoveddøren hjemme.

Måske det er lidt som et tapesere – hvis man kan samarbejde om det og en Ikea tur, så har man en lys fremtid sammen.Funny-ikea-2014-joke

Og apropos fremtid så er der mange kontrastfulde skæbner samlet her. Søde par der venter sig og skal kigge på en tremmeseng til deres kommende barn, men som ikke kan andet som blive en smule skræmt for fremtiden, når de ser alle de familier med ualmindelig støjende børn, der løber rundt som var de i Bonbon land.CYGMos-WsAA7BmV

Her er også nyforelskede par der har købt deres første lejlighed sammen og hende den nyskilte der husker hendes første Ikea tur med ham hun syntes var så perfekt, men som nu har børnene i de ulige uger. Hun ligner lidt en der godt kunne tænke sig at bære camouflage tøj igennem labyrinten  og håber på hun kommer lettere og hurtigere ud af Ikea end hun har gjort af sit forliste ægteskab.

7b0c88d8590edf2db705a437b058e654b716f81b5821f6ab038375c696c5714c_1Jeg har veninder der har gået denne tunge gang alene igennem Ikea efter en skilmisse og bare et godt råd hvis du møder en med skuldrene godt oppe under ørerne og lidt forgrædte øje, så spørg lige om du skal hjælpe ikeareolen ind i bilen…de er nemlig ved at samle dem selv op og har lært at modsat ikea reolen, så kommer livet ikke med en instruktion.

Men alt imens vi går igennem ikea, kan min mand dog underholde mig om Ikea. Blandt andet er Ingvar Kamprad som ejer Ikea en af verdens rigeste med en formue på omkring 43 milliarder dollars, så noget tjener de da på de billige møbler. Han skulle eftersigende leve meget afslappet Ikea kind of life..flyver monkey class som os andre, bor på almindelige hoteller når han tager ud i verden til sine 338 butikker og skulle eftersigende have byttet minibarens vand ud med noget billigere..Hvad der er sparet – er der tjent.

Navnet Ikea – strikkede han sammen på følgende måde: Ingvar Kamprad (hans navn), Elmtaryd (den gård han voksede op på), og Agunnaryd (hans svenske hjemby), ikke just noget han kunne vinde en pris på, men ikke desto mindre er Ikea kataloget tryk i flere eksemplarer end biblen, 1% af verdens træer ender som et møbel i et Ikea varehus og man estimerer at cirka en ud af 10 af os er blevet lavet på en Ikea madras.

Men det er langt fra alle der hader Ikea, i Kina har de store problemer med at få folk ud igen. Chinese-IKEADet er åbenbart blevet et kæmpe problem at de tager en morfar i de svenske senge, nyder der er aircon og spiser billige kødbollar – men går uden at købe noget.

Der var flere i min familie der havde lyst til det samme, men vi slæbte os hjem og overlevede en dag i Ikea.

Næste gang på bloggen fortæller jeg hvorfor vi render rundt i Ikea…jeg kan ikke vente med at fortælle det og vores lille hemmelighed…hi hi

Smil Metta

 

One Comment Tilføj dine

 1. Jesper Terkelsen siger:

  Det er jo sådan, at vi mænd fra Mars(!) normalt “shopper” meget struktureret. Vi går nøgternt efter præcis det forudbestemte, får betalt og så kan vi hurtigt komme videre med livets vigtigere gøremål.
  Kvinder fra Venus(!) shopper ikke for at købe ind. I “shopper” for at socialisere, blive inspireret, sikre jer at I aldrig går glip af den gode handel på de ting I ikke anede I ikke kan undvære, og sikre jer at familien altid er vel assorterede og forberedt på selv de værste tider.
  Derfor ser vi oftest kvinden som” plukkeren og manden som pakæsel. Ask your self one question: Hvornår har du i et supermarked set et par, hvor det er kvinden der blot skubber vognen og manden som går med indkøbssedlen? 😉
  Hav en super “shoppeweekend” 😀

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s