Det mest svedige sted af alle..

En af mine ynglings filmklip er flamenco scenen i mission impossible II – også dengang var jeg fascineret af den energi, rytmerne og den kraft der er i dansen..den er så piv fræk, at der ikke var et sæde tørt i alle biografer, da Tom Cruise blev vist på lærredet fra flamencoens højborg Sevilla i Spanien.

Jeg har lige haft min jomfrurejse til Sevilla og den er absolut en af de mest romatiske, smukkest og nok den varmeste by jeg nogensinde har besøgt. Sevilla kaldes for Spaniens stegepande grundet de meget varme somre og det flade landsskab.

Og jo vi svedte..vi var nok lige så svedige som armhulerne på vores OL drenge..39 grader …tro mig det var ikke lige fordi man fik trang til at kaste sig ud i en flamenco. Men da solen gik ned levede vi alle op og klokken 1 om natten kørte vi rundt i de smukke gamle gader i en hestevogn.

Det var ikke meget søvn vi fik denne nat, det var for varmt at sove og byen var så levende og smuk i mørket, hvor alle de gamle smukke bygninger var oplyst og skinnede omkap med stjernerne. Gaderne var fyldt med mennesker og musik, spanierne forstå virkelig at leve i nuet, hvor de mødes på gaden, deler lidt tapas og får et glas vino tinto. Det er noget jeg elsker og forsøger at komme ind i mit eget liv..nemlig ikke at tage livet så seriøst, ikke planlægge så meget og forsøge at nyde det magiske og impulsive i nuet.

Efter en nat i Sevilla, da forstår man godt hvorfor flamenco stammer herfra – byen er nemlig lige så temperamentsfuld, romantisk og smuk som dansen. Byen pirrer alle ens sanser.

Kusken stoppede hestevognen da vi kom forbi et par der dansede flamenco i gaderne og når man sidder her med sin 14 årige datter, så er der så meget man ikke behøver at forklare..dansen fortæller så meget omkring det smukke i det feminine og maskuline – og hvor frækt det er når disse energier mødes. Tænker alt seksualundervisning er overflødigt, vi sad ihvertfald begge måbende bagerst i hestevognen.

I Spanien beskriver man flamenco på følgende måde: “the dance is a poem of which each movement is a word” jeg tænker hvis man kan overføre det til sex, så kan det ikke gå helt galt, for det var så smukt den intense måde de kiggede på hinanden, energien, passionen og legen. Hvis man så også overfører dansen til livet, så tænker jeg vi skal lære at nyde hvert et trin, gøre os umage, finde passionen og måske skal vi ikke tænke så meget, men bare føle os lidt frem.

Det var ihvertfald det Nicoline og jeg gjorde i nat i Sevilla..

Vi lod byen forføre os med varme, så ikke nok med vi tog en tur i hestevognen, så spiste vi også is – og dansede igennem gaderne.

K (ærligst)

Metta

dance doesn’t have to look good – it’s supposed to feel good…just like life

bfebac54ccac66f48d33388b4161bfc6

 

2 Comments Tilføj dine

  1. millemum siger:

    Du har ret..Sevilla esta mui caliente….ha ha. Elsker dine små historier Mette.

    Like

  2. mettenoer siger:

    Det glæder mig 🙂 smil Mette

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s