Indrømmet…jeg er blotter

Indrømmet… jeg er blotter. Har dog ikke iført mig trendscoat, gået i parken, og overfaldet uskyldige unge mænd.

Men jeg er nok blotter i den forstand at jeg har det forbavsende godt, med at melde ud og vise hvem jeg er. Det er ihvertfald noget jeg tilstræber..for jeg har erfaret at der ligger så stor frihed i at være sig selv og stå helt “nøgen” overfor andre eller et andet menneske.

IMG_2479

Jeg er vokset op i et hjem hvor der blev forventet at de ting der skete for nedrullede gardiner –  blev imellem os fem og indenfor hjemmets fire vægge. Det skyldes sikkert mange ting, dels er min familie mere privat (end jeg), men vi boede også i lille by der var ramt af en jantelovs epidemi. Alle “kendte” alle – og hvis man på nogen måde skilte sig lidt ud, så blev man næsten hængt i galgen ved forsamlingshuset. Selv om mange gjorde et ihærdigt forsøg, så var det praktisk talt umuligt at have en affære i vores lille by, alle vidste hvem der sov med hvem, og alle var ude med riven, hvis det gik lidt for godt for nogen – så jeg hørte ofte ordene “men hvad tænker folk mon”, “det kan vi ikke tillade os” eller “det holder vi for os selv”.

Men det pudsige var jo netop at selv om vi holdt kortene tæt ind til kroppen, så vidste folk alligevel hvad der foregik…Så som den lille rebel jeg altid har været, så forstod jeg det ikke og jo mere man bad mig tie, des mere følte jeg behov for at råbe det ud over hele byen.

Det er jo ikke fordi jeg ikke respektere at nogen er mere privat og jeg forstå også godt at mange har behov for at holde på deres hemmeligheder, drømme eller tanker – men det er ikke mig… jeg bliver trist hvis jeg skal feje noget under gulvtæppet, dække over noget eller holde inde. For mig ligger der en befrielse i at være ærlig, hvis først det er sagt højt, så føles det ikke så tungt længere.

Som det sensitive og kreative menneske jeg er, så har jeg en myretue af tanker, drømme og reflektioner, og netop det at min hjerne ofte er på overload er måske grunden til at jeg har brug for at dele mine tanker, sikkert for at frigøre plads til flere gode tanker og ideer.

Jeg er nemlig overbevist om at jo flere positive tanker vi fylder os selv med og giver slip på dem som holder os nede og gør os små..det er her jeg oplever mit liv ændrer sig til det gode.

IMG_2017

Så ærligt.. jeg er blotter – som de fleste bloggere…ikke bange for at udstille mig, dele og være nøgen. Det er det jeg vil med denne blog, dele mine tanker, mit liv og forsøge at inspirere andre. På bloggen vil jeg derfor skrive om alt det jeg elsker.. min familie, mine rejser, mit liv i Spanien, indretning af mit nye spanske casa og mad både det lækre og det sunde.

Knus Metta

 

 

3 Comments Tilføj dine

 1. Jesper Terkelsen siger:

  Bring it on Mette. Jantelovs-sygen har trænge kår hernede. Omend ihverfald hvis vi husker at omgive os med de mennesker som er immune overfor den danske national-diagnose.
  Fra min side vil der blive drillet (kærligt) med glimt i øjet, rose mig selv over de ting jeg gør godt, dyrke selvironien over de mange ting jeg er elendig til og give et hyggeligt skulderskub til vennerne med god gammeldags ironi og flade jokes.
  Hate me for it – or just accept it as love!

  Like

 2. Jesper Terkelsen siger:

  Bring it on Metta! Du er jo netop flyttet fra et land, som nærmest dyrker nationalsygdommen “jantelovssyndrom”, hvor typiske symptomer kan være ondt i r…., bagtaleri og til tider barnlig adfærd. Men en vigtig parameter, er at omgive sig med mennesker, som kun vil dig det bedste og du kan have tillid til. Forvent aldrig mindre af dine medmennesker end det du selv tilbyder dem.

  Du vil opleve undertegnet som en, der ikke er bange for at sige sin mening. Er man god til noget, hvorfor så ikke delagtiggøre det? Og omvendt er jeg heller ikke bange for at rose andre for deres egenskaber. Til gengæld rummer jeg også masser af (selv)ironi. Tager pis på mig selv og alle de fejl jeg laver og besidder. Men tager også pis på min omgangskreds (med glimt i øjet).
  Det kan være svært for folk, som ikke kender mig at forstå denne åbenhjertighed og afslappede omgangstone, men som jeg siger:

  Hate me for it – or take the challenge! It’s all in good faith!

  – Jesper

  Like

 3. mettenoer siger:

  Hej Jesper.. Tak for dine tanker, som du tydeligt har tænkt en del over. Alle har vi nok være ramt en smule af janteloven – som ofte bunder i misundelse eller manglende mod til at føre sine drømme ud i verden. Men hvor er det en befrielse at slippe den…Gid vi alle ville løfte hinanden noget mere, så blev verden et betydeligt skønnere og nemmere sted at være. Smil Metta

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s